reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Rata inflatiei din 2012 a scazut sub 5% | 6pm.ro

Rata inflatiei din 2012 a scazut sub 5%

Publicat in November 23, 2012   ·   Fara comentarii

INS (Institututul National de Statistica) face public faptul ca rata anuala a inflatiei a scazut sub 5%, asta dupa ce in septembrie atinsese nivelul maxim din acest an, 5,33%.

inflatie

Inflatia

O statistica a cresterilor de preturi inregistrate pentru Octombrie ar fi urmatoarea (conform adatelor INS):

  • produse alimentare 0,1 %
  • produse nealimentare 0,2 %
  • servicii 0,9 %

Produsele de morarit ocupa primul loc la scumpiri 1,14%, urmate de carnea de porc , branza si carnea de pasare cu 1%. In ultimul an ( Noiembrie 2011-Octombrie 2012) preturile au crescut cu 3.1 %.

Inflatia a crescut incepand cu luna august a acestui an de la 3,88 % la 5,33 % motivatia principala a acestei cresteri fiind evolutia preturilor interne si internationale la produsele alimentare si a deprecierii monedei nationale fata de principalele valute, potrivit BNR.


Din Raportul Guvernului privind situatia economica din 2012, o cauza importanta a cresterii inflatiei s-ar datora efectelelor nefavorabile ale secetei din acest an, care a determinat crestrerea preturilor la alimente si este posibil ca efectul sa se rasfranga si asupra produsului intern brut.

Despre rata inflatie si scaderea acesteia au mai vorbit si cei de la wall-street.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri