Proiectul de lege pentru interzicerea reclamelor la medicamente a fost respins

Publicat in December 27, 2015   ·   Fara comentarii

Conform unui proiect de lege votat de Senat ar fi posibil ca publicitatea radio-vizuala avand ca tema medicamentele disponibile fara prescriptie medicala ar putea fi interzisa. Acest tip de reclame ar putea fi permise in continuare in publicatii scrise si in alte medii, insa doar cu acordul Agentiei Nationale a Medicamentului.

reclama medicamente

reclama medicamente

Propunerea legislativa a fost adoptata in plen cu 100 de voturi pozitive si doar 7 voturi impotriva. Cu toate acestea, a fost respinsa de Comisia pentru Cultura si Comisia pentru sanatate publica pe motivul ca aceasta ar fi abuziva.

Motivele invocate de cele doua comisii sunt legate de faptul ca restrictiile propuse sunt nu doar excesive, ci si nejustificate. Este vorba despre restrictii care contravin unor directive europene si dispozitiilor constitutionale.

Proiectul de lege votat de majoritate a fost propus de senatorul Alexandru Vegh de la UDMR. In proiect se mentiona ca medicamentele disponibile fara prescriptie pot face obiectul publicatii pentru public larg pe oricare alte cai care nu includ radiodifuziunea si televiziunea. Proiectul de lege facea referire strict la medicamentele care pot fi utilizate fara interventia medicului, doar la recomandarea farmacistului. Tot in acelasi proiect de lege se intentiona interzicerea reclamelor la farmacii care contin plasare mascata de produse sau publicitate mascata la medicamente disponibile fara prescriptie.

Initiativa senatorului UDMR vine ca raspuns la publicitatea agresiva care se face adesea unor farmacii sau produse farmaceutice disponibile fara prescriptie si care incurajeaza publicul sa apeleze la solutii de tratament fara a avea in prealabil recomandarea unui medic specialist.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Sanatate
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro