reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Problema parcarilor in Bucuresti | 6pm.ro

Problema parcarilor in Bucuresti

Publicat in August 30, 2017   ·   Fara comentarii

Tot mai aglomerata, sufocata de zecile de mii de masini, Capitala isi intampina conducatorii auto cu o reala problema, si anume locurile de parcare.

Numarul locurilor de parcare in Bucuresti este extrem de mic in comparatie cu cererea de pe piata, astfel in foarte multe cazuri masinile sunt parcate pe prima banda de sens, acolo unde exista si o a doua banda sau in locuri disponibile chiar daca acestea sunt parcari platite in locuri publice sau ale locatarilor.

parcari bucurestiPotrivit unei noi hotarari, autoritatile pot amenda conducatorul auto care ocupa fara drept un loc de parcare ilegal cu sume incadrate intre 500 si 1000 de lei.

Proprietarii unui loc de parcare au si ei obligatii precum: nu au voie sa efectueze lucrari, reparatii la masina, amplasarea de dispozitive de mentinere libera a locului de parcare, marcarea locului cu orice tip de indicatoare.

In continuare autoritatile nu gasesc o salutie viabila pentru parcari datorita fluxului tot mai mare al masinilor care circula in Bucuresti zilnic. Conform statisticilor numarul autoturismelor inregistrate este in continua crestere, in Capitala fiind inregistrate aproape 1.500.000 de masini, Bucurestiul fiind pe locul 6 al celor mai aglomerate orase dintr-un total de 174. Va poate fi de ajutor aplicatia rute auto pentru a gasi destinatia mai rapid.

Problema locurilor de parcare nu se rezuma doar la fluxul mare de masini. Din cauza lipsei acestora apar incidente violente si certuri intre soferi, la nivel verbal, uneori chiar si fizice, sau cu stricaciuni ale masinilor.

Concluzie

In continuare orasul ramane cu aceasta problema reala a parcarilor. Alte capitale europene au investit masiv in ultimii 10 ani in transportul public, in ceea ce priveste numarul parcarilor. De exemplu Franta a adoptat o idee si mai ingenioasa de atat, si anume ziua de 1 Octombrie va fi cunoascuta de acum inainte ca “ziua fara masini”, astfel in acea zi circulatia masinilor in intervalul 11:00 – 18:00 va fi interzisa. Astfel de decizie are scopul ca in acea zi sa respire orasul, ba chiar efecte secundare foarte placute indrumand populatia sa faca sport, plimbari, etc.

Pentru a va ajuta in drumurile lungi, dar si in aglomeratia din oras, va recomandam aplicatia trasee rutiere, care va ajuta sa gasiti rutele alternative. Va deplasati astfel mult mai usor prin oras si reusiti sa ocoliti aglomeratia. Mergand pe strazi secundare puteti chiar gasi locuri de parcare libere, fara a mai fi nevoie sa stati minute in sir pentru a parca masina personala pe drumurile principale.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri