Prima Casa – schimbari radicale in 2018

Publicat in December 21, 2017   ·   Fara comentarii

La fiecare schimbare de an programul Prima Casa sufera si el o serie de modificari, schimbari de structura in general. Anul urmator nu face exceptie, s-au anuntat deja modificarile. Principalele modificari se refera la alocarea fondurilor pe baza unui rating de banca, mai apoi bancile putand credita doar acei clienti care nu pot obtine niciun fel de alt credit.

Prima Casa 2018

Problema este ca bancile au devenit dependente de Programul Prima Casa. Solutia gasita este urmatoarea: modificarea programului in asa fel incat bancile dar si clientii sa fie incurajati sa apeleze si la alte solutii de creditare. Astfel, incepand cu anul urmator bancile vor primi calificative, in functie de acest calificative stabilindu-se si suma acordata pentru programul Prima Casa. Bancile care se dovedesc a fi dependente de acest program risca sa nu primeasca deloc fonduri.

Iata ce a declarat directorul FNGCIMM, Alexandru Petrescu : Exista o preocupare majora de optimizare a proceselor de garantare la nivelul FNGCIMM. Pentru Programul Prima Casa, in paralel cu procesul de eficientizare a fluxului de garantare se desfasoara procese de recalibrare si reparametrizare ce pot conduce la o targetare cat mai eficienta din punct de vedere social, pentru a putea beneficia de acest program acei oameni care au o reala nevoie de locuinta. Programul evolueaza permanent, raspundem prompt dinamicii pietei, astfel incat sa aiba o adresabilitate sociala cat mai eficienta si sa genereze beneficii maxime.

Categoria de clienti considerati perfecti pentru programul Prima Casa este cea a persoanelor care, fara de acest program nu ar avea acces la o locuinta. De aceea clientii vor fi evaluati cu atentie, bancile fiind obligate sa vina cu produse de creditare accesibile.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Imobiliare
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro