reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Premiile Nobel 2012 – s-a inceput decernarea castigatorilor | 6pm.ro

Premiile Nobel 2012 – s-a inceput decernarea castigatorilor

Publicat in October 9, 2012   ·   Fara comentarii

In perioada 8-15 Octombrie sunt desemnati castigatorii premiilor Nobel de catre Fundatia Nobel din Stockholm – Suedia. Aceste premii se acorda incepand cu anul 1901 , ca urmare a testamentului lui Alfred Nobel, cel mai cunoscut geniu din Suedia secolului 19, testament care a lasat mostenire mare parte din averea acumulata de-a lungul vietii sale pentru stabilirea premiilor Nobel.

premiul nobel

Premiile Nobel

Pe data de 8 Octombrie a fost decernat premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicina, inmanat anul acesta domnilor Sir John B. Gurdon si Yamanaka Shinya pentru descoperirea unei metode de reprogramare a celulelor mature si a le face pluripotente.

Astazi 9 Octombrie, premiul Nobel pentru Fizica ajunge in posesia lui Serge Haroche si David J. Wineland pentru experimentele ce permit masurarea si manipularea sistemului quantic individual.

Conform sistemului de desfasurare a acestui eveniment, numele si proiectele inscrise pentru castigarea acestui premiu raman secrete, aceste date si nume neputand fi date publicitatii pentru urmatorii 50 de ani.

Urmeaza ca in datele de 10, 11 si 12 Octombrie sa fie inmanate premiile Nobel pentru chimie, literatura si pentru pace, iar luni, 15 octombrie, cel pentru economie, in Decembrie asteptand festivitatea de premiere a celor desemnati.

Despre acest subiect s-a mai scris si in mediafax.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri