reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Posibile scenarii ale disparitiei avionului Malaysia Airlines | 6pm.ro

Posibile scenarii ale disparitiei avionului Malaysia Airlines

Publicat in March 19, 2014   ·   Fara comentarii

Ancheta in cazul avionului disparut cu 10 zile in urma in largul coastelor malaeziene continua si se indreapta pe multiple piste. Anchetatorii au declarat ca ultimul mesaj primit (Ei, bine, noapte buna) nu este de la pilot asa cum se presupunea initial, ci de la copilot. Mesajul a fost receptionat la 12 minute de la dezactivarea intentionata a sistemului ACARS (Aircraft Communication Addressing and Reporting System), sistem care permite schimbul de informatii intre avion si centrul de comanda al companiei aeriene. Sistemul nu putea fi dezactivat decat de catre o persoana din cabina.

avion disparut

avion disparut

Totodata, un alt dispozitiv foarte important, transponderul, a fost dezactivat manual la numai doua minute dupa ce s-a primit acest mesaj. In acest moment, investigatiile se concentreaza atat asupra lui Zaharie Ahmad Shah – comandantul aeronavei, cat si a lui Fariq Abdul Hamid – copilotul aeronavei, in locuintele amandorura efectuandu-se perchezitii pentru cautarea de indicii. Cercetarile au scos la iveala faptul ca pilotul aeronavei era un sustinator infocat al opozitiei politice si ca acesta ar fi putut deturna avionul pentru a protesta impotriva incarcerarii unui lider al acesteia.

Tan Sri Khalid Bin Abu Bakar, inspector general al politiei, a declarat ca ancheta in acest moment are patru directii: deturnare, sabotaj, probleme personale ale pilotului sau copilotului, dar si probleme psihice. De asemenea, acesta a declarat ca este anchetat tot personalul aeronavei, dar si personalul de la sol (inginerii care au pregatit nava, etc).

Ultimele date ale anchetei arata ca aeronava a mai zburat cel putin 6 ore dupa ce a disparut de pe radarele civile. In acest moment, aria de cercetare s-a extins pe rute ce traverseaza 11 state, dar si inspre zonele indepartate ale Oceanului Indian. In cazul unei deturnari, ipoteza foarte posibila, aeronava putea ateriza pe 634 de piste din mai multe tari.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri