reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Planifici o călătorie în Țara Lalelelor? Iată 5 orașe olandeze pe care trebuie să le vizitezi | 6pm.ro

Planifici o călătorie în Țara Lalelelor? Iată 5 orașe olandeze pe care trebuie să le vizitezi

Publicat in November 7, 2018   ·   Fara comentarii

Cine nu cunoaște măcar ceva curios despre ținutul Țărilor de Jos? Olanda este cunoscută în primul rând pentru morile de vânt aflate sub protecția UNESCO și pentru varietatea culorilor din care poate fi constituit aiciorice buchet de lalele. Fiind, însă, o țară frumoasă șicu istorie bogată,Olanda are mult mai multe de oferit.

Indiferent ce te interesează: clădiri istorice sau arhitectură modernă, fotbal, plaje frumoase sau doar priveliști pitorești, curiozități geografice etc., aici vei găsi întotdeauna locuri atractive care pot face orice călătorie interesantă și memorabilă. Vezi, în continuare, care sunt orașele pe care nu le poți rata și ce atracții turistice ești obligat să vizitezi în renumita Țară a Lalelelor.

  1. Olanda

    Olanda

    Amsterdam, capitala Olandei. Ceea ce face Amsterdamul atât de atractiv este combinația dintre atmosfera istorică a secolului al XVII-lea și mentalitatea unei metropole moderne. Această combinație oferă un mediu cald și relaxat. Clădirile la scară mică și intimitatea străzilor, a canalelor și a locurilor creează o atmosferă pe care vizitatorii o găsesc unică. Nici o altă capitală europeană nu are la fel de multe monumente și muzee pe metru pătrat ca Amsterdamul. Printre acestea sunt: Muzeul Van Gogh, Muzeul Anne Frank, Muzeul Hermitage Amsterdam și Muzeul Rijksmuseum. Alte locuri renumite din Amsterdam sunt Palatul Regal din Piața Dam, Muzeul Stedelijk, Gradina zoologică Artis, Casa Rembrandt și Muzeul Istoric Evreiesc.

  2. Cândva, acest minunat oraș, cel de-al doilea ca mărime după Amsterdam, a fost un simplu sat de pescari, însă acum a ajuns cunoscut în întreaga lume pentru arhitectura sa modernă. Rotterdam este, de asemenea, cunoscut pentru portul său ca fiind cel mai mare port comercial din Europa și al 8-lea în lume.Nu ezitați sa vizitați Casele Cubice, Euromast, cel mai înalt turn din Olanda,clădirea Markthal, podul Erasmus, ce leagă sudul cu nordul orașului, Muzeul Boijmans van Beuningen. Nu departe, se află celebrele 19 mori de vânt aflate sub protecția UNESCO în satul Kinderdijk, pe care le puteți vizita în mijlocul unui cadru natural deosebit de bine păstrat.
  3. Orașul ce dispune de un potenţial cultural deosebit, cu zeci de muzee (care mai de care mai diverse), monumente istorice bine păstrate şi o arhitectură clasică olandeză, se consideră a fi capitala administrativă a Olandei, datorită instituţiilor pe care le putem găsi aici: Reşedinţa Regală, Parlamentul, misiunile diplomatice şi Academia Regală de Arte, precum şi sediile a peste 150 de organizaţii internaţionale, dintre care cele mai importante ar fi: Europol (Biroul de poliţie european), Curtea Internaţională de Justiţie, Curtea Permanentă de Arbitraj şi Curtea Penală Internaţională.
  4. Gouda, orașul istoric este cunoscut în întreaga lume pentru brânză, lumânări și gofrele cu sirop. Pe lângă celebra brânză, mai sunt multe de văzut în Gouda. Deoarece orașul are unul dintre cele mai frumoase centre istorice ale Olandei, puteți admira clădirile frumoase și să vă plimbați pe chei, pline cu terase și magazine mici. Gouda este un oraș ideal pentru amatorii de biciclete. Acest mijloc de transport vă va permite să descoperiți în mod diferit orașul și împrejurimile lui.
  5. Delft este cunoscut un oraș cunoscut în special pentru fabricareași negocierea obiectelor din porţelan alb cu ornamente albastre, care poartă numele general de Delfts blauw(albastru de Delft). Royal Delft/De Koninklijke Porceleyne Fles este singura fabrică de ceramică care funcționează și oricând puteți face un tur al ei. Muzeul său are o colecţie impresionantă de porţelan şi ceramică iar turiştii pot vedea procesul de producţie. E frumos să te lași purtat pe străzile pietonale și să vizitezi Biserica Veche, Biserica Nouă și mausoleul în care își găsesc odihna veșnică 46 de membri ai familiei regale, Vermeer Centrum, grădina botanică, zona Oostport sau moara Molen De Roos.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri