Plangerea lui Sebastian Ghita privind celebrul doctorat al Codrutei Kovesi, clasata

Publicat in December 27, 2016   ·   Fara comentarii

Procurorii Parchetului General au decis clasarea dosarului deschis in urma autodenuntului efectuat de Sebastian Ghita in care acesta din urma sustinea ca a contribuit la masluirea raportului emis de comisia de specialitate, comisie ce a decis, in 2012 ca Laura Codruta Kovesi nu a plagiat.

646x404

daniel ghita

Dosarul a fost deschis dupa ce, pe data de 27 septembrie, Sebastian Ghita a depus la Procurorul General un autodenunt in care declara ca impreuna cu mai multi demnitari ai statului roman si-a adus contributia la falsificarea raportului tehnic de expertiza a tezei de doctorat apartinand Laurei Codruta Kovesi.

Procurorii au deschis ulterior un dosar si au fost audiate mai multe persoane. Pe tot parcursul anchetei, fostul deputat a fost in imposibilitatea de a-si dovedi spusele, prin urmare dosarul a fost clasat de procurori.

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef DNA, a tinut sa precizeze, referitor la acuzatiile aduse de deputatul Sebastian Ghita ca teza de doctorat reprezinta o lucrare ce ii apartine in totalitate, tinand sa sublinieze faptul ca nu a plagiat.

Mai tarziu, a fost sesizat si Consiliul National de Atestare a Ttilurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru mai multe verificari. Consiliul a ajuns la urmatoarea concluzie pe data de 8 decembrie: procurorul sef DNA nu a plagiat lucrarea intitulata Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal si a venit cu propunerea ca titlul de doctor sa fie mentinut. Lucrarea contine pasaje preluate din alte documente fara a fi citate. Decizia de clasare i-a fost comunicata marti lui Sebastian Ghita.

Salvează

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Social
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro