reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Plan de economisire smart pentru perioada sarbatorilor de iarna | 6pm.ro

Plan de economisire smart pentru perioada sarbatorilor de iarna

Publicat in November 25, 2021   ·   Fara comentarii

Sarbatorile de iarna sunt, pentru foarte multi oameni, cel mai frumos moment din an, dar si foarte solicitant din punct de vedere financiar. Pentru a face fata cu brio cheltuielilor prevazute pentru luna decembrie, printre care se numara cadouri, decoratiuni, alimente pentru masa de Craciun si multe altele, in functie de fiecare familie, este nevoie de un plan de economisire bine realizat.

Listele de cumparaturi sunt instrumente eficiente pentru economisire

economii iarna

plan de economisire

Realizarea listelor de cumparaturi reprezinta o solutie buna pentru reducerea cheltuielilor. Este recomandat ca de fiecare data cand un om merge la cumparaturi sa o faca avand la indemana lista in care au fost notate doar acele produse absolut necesare pentru traiul de zi cu zi (alimente, produse de igiena si alte lucruri utile). In acest fel se va tine sub control tendinta de a achizitiona bunuri care sunt atragatoare pe rafturi, dar care nu reprezinta o urgenta, protejand finantele personale.

Stabilirea unui buget corect pentru sarbatori elimina riscul cheltuielilor inutile

Bugetul pentru sarbatori este esential pentru rationalizarea consumului si implicit a cheltuielilor. Vor fi estimate costurile pentru masa de Craciun, trecandu-se pe o lista felurile de mancare si achizitiile care trebuie facute.

Se vor lua in calcul cadourile dorite pentru persoanele dragi, dar si cheltuielile aferente, avand in vedere ca sunt multe sarbatori importante, in care se ofera daruri: Mos Nicolae, Mos Craciun, Anul Nou. Unele persoane au nevoie si de tinute noi, pentru sarbatori: o rochie, o camasa, accesorii, lucruri care de asemenea vor fi trecute in buget.

Respectarea planului va ajuta la economisire, fiind achizitionate strict produsele de care este nevoie si respectand incadrarea in bugetul total prevazut. Se va avea grija si la capitolul colectare debite, aceasta cheltuiala fiind si ea trecuta in buget.

Tintirea ofertelor de reduceri se materializeaza in cheltuieli mai mici

Inaintea sarbatorilor de iarna, foarte multe magazine organizeaza campanii de reduceri, fie ca este vorba de jucarii, decoratiuni, haine, accesorii si chiar de electronice si electrocasnice. Pentru a economisi, este esential sa se urmareasca aceste magazine, atat pe site-uri, cat si pe paginile de social media, unde sunt postate toate noutatile si ofertele.

Este foarte important ca datoriile sa se plateasca in avans

Avand in vedere ca in perioada sarbatorilor de iarna majoritatea romanilor isi iau concediu de odihna, trebuie sa se ia in calcul ca in luna ianuarie veniturile nu vor mai fi atat de mari. Din acest motiv, isi pot planifica toate cheltuielile, astfel incat sa le acopere in decembrie pe cele pentru prima luna din 2022. Cei care au datorii la KRUK pot achita o rata suplimentara in decembrie, astfel vor incepe anul nou fara restante.

In concluzie, cu un plan bun, se poate trece usor peste perioada solicitanta din punct de vedere financiar a sarbatorilor de iarna. Tot ceea ce va conta pentru fiecare om va fi faptul ca a reusit se le faca o bucurie celor dragi, oferindu-le un cadou, dar ca a reusit sa onoreze si datoriile catre KRUK Romania, intrand in Noul An fara sa fie pe minus cu bugetul familiei.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri