reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Piata de retail din Romania a beneficiat de o crestere in 2017 | 6pm.ro

Piata de retail din Romania a beneficiat de o crestere in 2017

Publicat in December 15, 2017   ·   Fara comentarii

piata retail

Fata de 2016, piata de retail din Romania a inregistrat o crestere cu pana la 12%, acest avans fiind sustinut de catre  cresterea salariului minim brut. Actualmente piata romaneasca de retail este estimata la 40 de miliarde de euro cu patru mari jucatori, Carrefour, Kaufland,  Auchan si Metrou Cash&Carry.

Retailerii s-au axat in special pe extinderea magazinelor de proximitate si pe deschiderea magazinelor mici.

Provocarea anului 2017

Pentru anul curent s-au anuntat peste 43.000 de metri patrati de spatii comerciale in Romania. Provocarea anului 2017 a fost urmatoarea: cresterea pietei in orasele mici si mijlocii. Datele statistice arata ca retailul prin lanturile mari de magazine deţine o pondere de 62,4% in tara (februarie 2017) fata de 90% in tarile mai dezvoltate. In acest context, retailul are sanse de crestere cu o concentrare in orasele mai mici (cu mai putin de 100.000 de locuitori), unde deocamdata comertul este reprezentat de magazinele stradale. De asemenea, regiunile mai putin dezvoltate (Moldova) sunt vizate de comercianti precum Lidl, care a anuntat deja extinderea in aceasta zona.

eMag cauta un nou centru logistic, sprijinit fiind in acest demers de dezvoltarea noilor centre regionale de logistica. Carrefour si Kaufland vor extinde si ei centrele de logistica care deservesc magazinele din Bucuresti. Profi a deschis in 2017 primul centru logistic din Cluj.

Pe langa abordarea de a imbunatati aspectele magazinelor, comerciantii se concentreaza si pe dezvoltarea magazinelor online si oferirea de modalitati de plata alternative. Il Paso a declarat ca deja a realizat 11% din cifra de afaceri pe mediul online, la polul opus Intersport inregistrand abia 1%, in timp ce Noriel, cel mai mare distribuitor de jucarii a declarat ca peste 60% din comenzi sunt plasate de pe telefonul mobil si doar 10% sunt platite prin comertul electronic. Carturesti (comerciantul de carti) vizeaza o crestere de 70% a vanzarilor online, se arata in analiza facuta de Euler Hermes.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri