Piata auto din Romania a inceput noul an in forta

Publicat in February 14, 2017   ·   Fara comentarii

Inmatricularile de masini noi au crescut cu 21% in luna ianuarie. In ianuarie 2017, romanii au inmatriculat peste 7000 de masini noi, o crestere de 21% comparativ cu perioada similara a anului trecut. In tot acest timp, inmatricularile masinilor second-hand s-au prabusit, asteptandu-se eliminarea timbrului de mediu.

piata

piata auto

Piata auto din Romania a inceput noul an in forta, a avut parte de cresteri spectaculoase in ceea ce priveste inmatricularea masinilor noi. Cu alte cuvinte, in luna ianuarie romanii au inmatriculat numai putin de 7059 de masini noi, o crestere de 21% fata de luna ianuarie a anului 2016.

Lucru deloc suprinzator, Dacia se numara printre preferintele cumparatorilor de masini cu 2159 de masini cumparate. Si marcile de top din import au avut parte de cresteri semnificative. De exemplu, Volkswagen ocupa locul doi cu aproximativ 824 de unitati in timp ce Skoda are 626 de unitati, producator ce a reusit sa invinga la limita rivalul Renault cu 626 de unitati in lupta pentru locul trei in clasament. Locul cinci este ocupat de Ford cu aproximativ 540 de unitati inmatriculate.

Eliminarea timbrului de mediu, pe de alta parte, incepand cu data de 1 februarie a generat o stare de asteptare din partea romanilor dornici sa achizitioneze o masina la mana a doua. O explicatie posibila pentru faptul ca inmatricularile masinilor second hand au inregistrat o scadere semnificativa, de 53%. Insa, incepand cu luna februarie se asteapta ca masinile second hand sa recupereze terenul pierdut.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro