reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Peste 25% din romani sunt considerati saraci | 6pm.ro

Peste 25% din romani sunt considerati saraci

Publicat in December 11, 2017   ·   Fara comentarii

romani saraci

Anul trecut, rata saraciei relative a ajuns la 25,3% incluzand astfel cinci milioane de romani. Valoarea indicatorului a fost in usoara scadere, cu aproximativ 0,1 puncte procentuale spre deosebire de anul precedent. Asta se arata intr-un studiu publicat de INS – Institutul National de Statistica.

Iata ce a scris Agerpres: Estimata pe baza veniturilor totale disponibile, exclusiv contravaloarea consumului din resurse proprii ale gospodariei, rata saraciei relative a fost in anul 2016 de 25,3%. In valori absolute, numarul saracilor corespunzator acestei rate a fost de 5,006 milioane persoane. Peste unul din patru locuitori ai Romaniei traia intr-o gospodarie ale carei venituri erau mai mici decat pragul stabilit la nivelul de 60% din mediana veniturilor disponibile pe adult-echivalent. In perioada 2013-2016, rata saraciei, estimata in raport cu pragul stabilit in functie de nivelul si distributia veniturilor din anul pentru care se face evaluarea, a evoluat ascendent, de la valoarea 23,0%, la 25,3% in ultimul an.

 Conform sursei citate mai sus, riscul de saracie afecteaza in mod diferit populatia, in functie de varsta, de capacitatea de munca de care dispune si bineinteles de venit.

Pe intreaga perioada analizata, cea mai inalta incidenta a saraciei s-a inregistrat in randul copiilor si tinerilor in varsta de pana la 18 ani, peste o treime dintre acestia s-au aflat sub pragul de saracie, mult peste nivelurile corespunzatoare adultilor, (cresterea in 2016 fata de 2013 a fost de 2,5 puncte procentuale). Starea de saracie in aceasta perioada s-a mentinut la cote ridicate si la tinerii cu varste intre 18-24 ani (diferenta fata de inceputul perioadei a fost de 2,1 puncte procentuale), in 2016 ajungand sa afecteze putin sub o treime dintre ei, informeaza INS.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri