Peste 100.000 de executari silite. Cum se poate amana executia cu 2 ani?

Publicat in January 24, 2013   ·   Fara comentarii

Criza financiara loveste si oamenii de rand, acest lucru fiind foarte vizibil in datoriile acumulate fara posibilitate de returnare, atat la utilitati, cat si in urma unor imprumuturi bancare.

executari silite

executari silite

Astfel, peste 100.000 de romani sunt in situatia de a fi evacuati din locuinte in urma neachitarii datoriilor, fie ca acestea sunt credite bancare (chiar daca nu s-a garantat cu locuinta la incheierea acestor credite) sau sunt datorii restante la utilitati.

Evacuarile nu se fac pe perioadele de iarna, intervalul 1 Decembrie-1 Martie conform amendamentului la legea locuintei 114/97, insa aceasta perioada pe care datornicii o au la dispozitie este foarte scurta si nu permite reechilibrarea financiara pentru a putea fi achitate sumele restante.

Deputatul bucurestean Bogdan Diaconu (PSD), vine cu o initiatiava legislativa asemanatoare cu modelul spaniol in care a fost adoptat un moratoriu care prevede o amanare a platii datoriilor pentru doi ani, timp in care datornicii sa aiba posibilitatea reechilibrarii financiare, urmand ca la scurgerea acestui termen datoriile sa fie achitate in totalitate.


Termenul despre care vorbeste d-nul Diaconu ar fi de doi ani de la momentul in care locuinta ar intra in executare silita, dand astfel posibilitatea persoanelor cu datorii sa se reechilibreze financiar, astfel incat sa poata relua achitarea creditelor sau taxelor dupa aceasta perioada.

De asemenea, reprezinta o sansa si pentru institutiile creditoare care in lipsa acestei initiative ar risca sa nu isi mai recupereze niciodata creditele.

D-nul deputat subliniaza ca aceasta lege este necesara pentru a evita distrugerea normalitatii vietilor persoanelor lipsite temporar de posibilitati de plata (someri, persoane cu venituri mici, familii cu copii) si nu o incurajare a neplatii datoriilor.

Despre executarile silite si posibilitatea amanarii executiilor au mai scris si cei de la adevarul.ro

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Finante si banci
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro