Pensiile speciale vor fi recalculate

Publicat in February 15, 2013   ·   Fara comentarii

Marti 19 Februarie, in Parlament, la Comisia de Munca, va fi discutata recalcularea pensiilor speciale care “nu au fost corect facute” conform D-nei Mariana Campeanu – Ministrul Muncii.

pensii speciale

recalcularea pensiilor

Tot din declaratiile D-nei Campeanu reiese ca recalcularea este cea mai buna solutie, fiind foarte greu de indreptat greselile facute pana in prezent in modul de calcul.

Recalcularea se va face pentru acei pensionari care au realizat stagii de cotizare ulterior datei de inscriere la pensie, sau daca aduc dovezi suplimentare fata de cele depuse la dosar.

Corectarile pensiilor vor fi facute in urma verificarilor din oficiu care se fac la casele de pensii teritoriale sau sectoriale, sau la cererea pensionarilor care pot solicita aceste recalculari. Modificarile se fac in baza DECIZIEI DE REVIZUIRE ( art. 107 din Legea nr.263/2010), iar sumele se acorda sau se recupereaza in cadru termenului general de prescriptie.

Recalcularea se face prin adaugarea veniturilor sau a stagiilor de cotizare prevazute de lege care nu au fost valorificate.


Pentru pensionarii cu limita de varsta care au realizat stagii de cotizare dupa data inscrierii la pensie, se poate face recalcularea la cererea acestora in conditiile legii, conform comunicatului Ministerului Muncii.

Despre recalcularea pensiilor speciale au mai scris si cei de la rtv.net

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Social
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro