Parlamentul European aduce vesti proaste pentru fumatori

Publicat in February 27, 2014   ·   Fara comentarii

Miercuri, 26.02.2014, Parlamentul European a aprobat revizuirea directivei din anul 2001 referitoare la felul in care produsele din tutun sunt fabricate, produse si prezentate spre vanzare in Uniunea Europeana. Solicitarea de modificare a fost propusa de Consiliul si Parlamentul European in mod repetat in ultimii 13 ani, iar Tonio Borg, comisarul pentru sanatate, declara ca aceasta este una dintre cele mai mari victorii in lupta cu fumatul juvenil inregistrata in ultimul deceniu.

fumatori

fumatori

Statisticile macabre care arata o crestere continua a numarului de decese provocate de consumul excesiv de tutun dar si scaderea periculoasa a varstei medii a fumatorului la nivel international au avut o mare influenta asupra acestei decizii.

Astfel, noile norme aprobate de Parlamentul European interzic toate tipurile de tigari cu arome, inclusiv tigarile cu mentol care se afla printre cele mai vandute tipuri de tigari. Se interzic de asemenea pachetele de tigari tip ruj, iar imaginile grafice care erau pana la aprobarea acestor modificari prezente doar pe o parte a pachetului vor intampina fumatorii, incepand cu astazi, de pe ambele fete ale pachetului de tigari.

Tonio Borg motiveaza aceste masuri drept o necesitate in vederea descurajarii fumatului juvenil care a devenit o problema scapata de sub control in cele mai multe tari europene. Tot noua directiva reglementeaza nivelul concetratiei de nicotina din tigarile electronice.

Directiva revizuita intra in vigoare in luna mai a acestui an, insa statelor membre li se ofera o perioada de gratie de 2 ani pentru a aplica reglementarile, asftel ca amatorii de tigari cu arome se mai pot bucura de acestea pana in primavara lui 2016.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Social
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro