reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Papa Francisc a semnat un decret prin care le permite femeilor sa ocupe mai multe functii in Biserica Catolica | 6pm.ro

Papa Francisc a semnat un decret prin care le permite femeilor sa ocupe mai multe functii in Biserica Catolica

Publicat in January 13, 2021   ·   Fara comentarii

Dreptul canonic le permite de acum inainte femeilor sa asiste preotii la altar si sa citeasca Evanghelia in timpul ceremoniilor liturgice. Cu ajutorul acestui decret, Papa Francisc a oficializat de fapt o stare care exista deja in mai multe tari europene si nu numai, de mai multi ani deja.

Papa Francisc

Printr-un decret special, publicat pe data de 11 ianuarie, Papa Francisc a modificat dreptul canonic pentru a le permite femeilor sa citeasca “cuvantul” Evangheliei in timpul ceremoniilor liturgice, sa asiste preotii la altar si sa distribuie impartasania.

Vaticanul a tinut sa sublinieze faptul ca aceste functii sunt extrem de diferite fata de hirotonisrea preotilor, ceea ce se poate traduce prin faptul ca acest drept oferit nu le permite femeilor sa devina preoti hirotonisiti intr-un viitor apropiat. Cu alte cuvinte, Papa Francisc a stabilit faptul ca femeile pot adera la aceste pozitii si ca pozitiile sunt atribuite de o functie liturgica institutionala. In plus, Papa Francisc a tinut sa precizeze ca a luat aceasta decizie importanta dupa o lunga perioada de reflectare teologica.

A mai precizat ca numerosi episcopi din intreaga lume i-au declarat ca aceasta modificare era absolut necesara pentru a putea raspunde nevoilor lumii actuale.

Cu toate acestea, unii teologi au tinut sa precizeze faptul ca aceasta decizie nu schimba cu nimic capacitatea decizionala a femeilor. Toate deciziile raman in mana ministerelor, a episcopilor. A barbatilor, cu alte cuvinte.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri