reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Olandezii care au construit palmierul din Dubai reconstruiesc litoralul romanesc | 6pm.ro

Olandezii care au construit palmierul din Dubai reconstruiesc litoralul romanesc

Publicat in April 23, 2015   ·   Fara comentarii

Plajele afectate de furtuni si valuri in ultimele 4 decenii vor fi reconstruite cu bani obtinuti din fonduri europene. Contractul a fost castigat de firma olandeza care a realizat si celebra insula de nisip in forma de palmier din Dubai.

litoralul romanesc

litoralul romanesc

Statiunile in care se va demara proiectul sunt Mamaia, Eforie Nord si Constanta, iar la finalul lucrarilor se estimeaza ca turistii care umplu litoralul romanesc an de an vor avea la dispozitie 33 de hectare de plaja in plus, realizate cu 2,5 milioane de metri cub de nisip.

Unul din locurile in care actiunea distrugatoare a valurilor si furtunilor este cea mai evidenta este chiar orasul Constanta, oras in care din plajele intinse ale anilor ’70 nu a mai ramas aproape nimic. Lucrarile au inceput aici cu construirea de diguri care vor avea ca scop stoparea actiunii de eroziune apoi se va reconstrui plaja din nisip fin, aducandu-se la latimea initiala, din urma cu aproape jumatate de secol.

La finalul proiectului vor exista 3 noi diguri, doua de dimensiuni impresionante ce vor fi vizibile la suprafata si unul mai departe in larg, sub apa. Practic, aceeasi strategie se va folosi in toate zonele unde urmeaza sa se efectueze astfel de lucrari.

Proiectul valoreaza 170 de milioane de euro, iar in urma primei etape ce urmeaza sa se incheie in 2015, litoralul romanesc va fi mai mare cu 33 de hectare. A doua etapa va fi demarata in 2020 si va viza plajele de la Navodari pana in Vama Veche.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri