Numar record de firme fara bani in cont in decembrie 2015

Publicat in March 8, 2016   ·   Fara comentarii

Centrala Incidentelor de plati a BNR dezvaluie ca in luna Decembrie peste 2000 de firme au fost raportate de catre bancile partenere pentru ca nu aveau bani in conturi in momentul in care urma sa se faca plata biletelor de ordin emise. Aceasta este o cifra considerabila fata de media de aproximativ 1500 a altor luni.

firme fara bani

firme fara bani

In Decembrie 2015, conform raportului BNR, 1914 firme s-au aflat pe lista de risc dupa ce au omis sa isi incarce conturile pentru ordinele de plata aferente lunii respective. Este foarte posibil ca situatia sa fi fost favorizata de cheltuielile cu are se confrunta de obicei companiile pe final de an, in conditiile in care numarul de persoane fizice aflate in aceeasi situatie a ramas acelasi de pe o luna pe alta.

Sumele datorate de companii prestatorilor de servicii au fost si ele in crestere in aceasta luna conform raportului de sfarsit de an. Bancherii se asteapta ca cifrele sa fie din nou in scadere pe luna ianuarie pentru a intra in normalitate din februarie. De obicei, luna ianuarie este de asemenea o luna in care apar adesea probleme in ceea ce priveste platile, fiind considerata o luna moarta, mai ales pe segmentul de retail.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Finante si banci
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro