reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Noul cod rutier "pedepseste" mopedistii si biciclistii | 6pm.ro

Noul cod rutier “pedepseste” mopedistii si biciclistii

Publicat in November 14, 2012   ·   Fara comentarii

Legea publicata Luni in Monitorul Oficial care reglementeaza circulatia pe drumurile publice aduce cu sine noutati pentru participantii la trafic.

biciclele si mopede

biciclele si mopede

Astfel, daca pana acum pentru mopede nu se cerea carnet de conducere, iar cu bicicleta se putea circula fara restrictii, de la 19 ianuarie 2013 aceste lucruri se vor schimba.

Pentru biciclisti va intra in vigoare obligatia de a circula pe benzile special amenajate unde acestea exista, iar pentru mopede, scutere,ATV-uri si alte autovehicule cu motoare de capacitate mica (nu mai mare de 50 centimetri cubi) vor fi necesare carnete de conducere din categoria “AM” “A1” si “B1”, care vor fi obtinute in urma unui examen teoretic si a unuia practic (test de indemanare sustinut in poligon), conditia fiind ca persoana sa aiba 16 ani impliniti.

Acest tip de autovehicule vor putea fi conduse de persoanele care detin deja un permis de conducere.


Masurile au fost luate in urma unei directive a Uniunii Europene care dateaza din 2006 si care nu mai putea fi amanata, conform sefului Directiei Rutiere Lucian Dinita.

Valabilitate acestor permise va fi de cinci sau zece ani, iar atunci cand va fi necesara schimbarea carnetului va fi obligatoriu si un control medical.

Despre restrictiile biciclistilor si mopedistilor au mai scris si cei de la stirileprotv.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri