reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

O noua metoda de combatere a incalzirii globale | 6pm.ro

O noua metoda de combatere a incalzirii globale

Publicat in October 4, 2012   ·   Fara comentarii

In urma studiilor facute de oamenii de stiinta, poluarea atmosferei cu gaze cu efect de sera  a inceput inainte de anul 1800, inca din timpul Imperiului Roman si  a dinastiei chineze Han, crescand semnificativ in urma revolutiei industriale si amplificandu-se continuu pana astazi.

incalzirea globala

asteroid

Cercetatorii de la Universitatea Strathclyde din Scotia vin cu o idee indrazneata pentru rezolvarea acestei probleme de interes mondial.

Ei sustin ca rezolvarea ar fi aducerea unui asteroid  in vecinatatea planetei nostre, la o distanta de aproximativ 1.5 milioane de kilometri, punctul in care atractia Pamantului cu cea a Soarelui se afla in echilibru.

Aici ar urma ca asteroidul sa fie transformat in pulbere, aceasta formand un scut care ar reduce radiatiile solare cu 6.58%, suficient pentru a stopa efectul de incalzire globala.

Asteroidul Ganymed 1036 ar fi suficient de mare pentru a crea un nor de asemenea dimensiune, dar tinand cont de tehnologia actuala, manevrarea unui asteroid de asemenea dimensiuni devine riscanta. Asa ca, pentru a pune aceasta idee in practica este necesara aducerea mai multor asteroizi de dimensiuni mai mici pentru a crea acest scut care ar stopa efectul de sera si incalzirea globala.

Daca acest lucru va fi posibil si ce efect ar putea avea, doar viitorul va raspunde la acesta intrebare.

Informatii asemanatoare se pot gasi si pe descopera.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri