Un nou malware fura conturile Apple de la utilizatorii de jailbreak iOS

Publicat in April 25, 2014   ·   Fara comentarii

Pentru numarul impresionant de utilizatori care folosesc jailbreak iOS, balanta dintre beneficii si riscuri a inceput sa fie inclinata in mod negativ odata cu aparitia unui nou malware ce afecteaza doar sistemele trecute prin aceasta operatiune.

Malware

Malware

Obiceiul de a folosi jailbreak iOS este din ce in ce mai popular printre utilizatorii de tehnologie marca Apple datorita numeroaselor beneficii de personalizare a sistemului pe care aceasta operatiune le permite. Cum lucrurile care par prea bune sa fie adevarate au intotdeauna si o parte negativa, operatiunea de jailbreaking este ilegala si poate rezulta in pierderea garantiei. Cu toate acestea, peste 10 % din utilizatorii de iPhone din intreaga lume si-au modificat in acest mod telefoanele.

IDevice-urile care au fost supuse operatiunii de jailbreak nu mai beneficiaza de protectia pusa in practica de sistemul de verificare al aplicatiilor conceput de cei de la Apple, iar noul malware descoperit in urma cu doar cateva zile vizeaza exact aceasta slabiciune. Malware-ul venit din China se instaleaza in sistem sub forma unui fisier denumit UnFlod. Dylib si are capacitatea de a monitoriza traficul si conexiunile de date extragand informatia de securitate precum datele de autentificare ale contului utilizatorului. Aparatul astfel infectat incepe sa aiba crash-uri frecvente iar parola si numele de utilizator Apple sunt trimise pe un server inchiriat. Malware-ul afecteaza doar sistemele pe 32 de biti, iar odata ce infectarea s-a produs, singura solutie este resoftarea, spun expertii in securitate de la Apple.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
IT&C
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro