reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Un nou erbicid de origine naturala | 6pm.ro

Un nou erbicid de origine naturala

Publicat in May 3, 2019   ·   Fara comentarii

Cercetatori din cadrul CNRS, de la Scoala Politehnica si de la Universitatea Sorbona tocmai au reusit sa scoata in evidenta caracterul fitotoxic al unei molecule naturale, radulanina A. Acest compus este produs de hepatice, plante (spume) care ar putea sa il foloseasca in competitia lor vis-a-vis de alte specii vegetale. Acesta ar putea fi exploatat de catre Om datorita efectului sau de erbicid. Aceste rezultate au fost publicate in revista Chemistry A European Journal pe data de 29 aprilie 2019.

erbicid natural

Chimia de sinteza a permis radulinei A sa fie disponibila cu mai mare usurinta pentru oamenii de stiinta si nu numai. Este o veste foarte buna deoarece ar putea fi mult mai dificil sa se extraga intr-o cantitate mare din sursa sa naturala. Pentru a identifica efectul acesteia, grupul de cercetatori si cercetatoare au plasat-o in substratul de culturi de plantule ale unei plante model considerate drept o buruiana in agricultura. Cercetatorii au observat ca aceasta se ingalbeneste rapid dupa care moare, dovedind astfel efectul de erbicid al radulinei A, o doza activa apropiata de un erbicid de referinta, glyfosat.

Daca potentialele efecte toxice ale acestei molecule vis-a-vis de Om si mediul inconjuraor nu a fost inca testate, acesta ar putea avea un impact mai slab asupra mediului inconjurator decat erbicidele de sinteza, folosite la momentul actual.

O cerere de brevet a fost deja depusa. Oamenii de stiinta isi doresc sa studieze mecanismele efectelor acestui erbicid pentru a vedea daca e bun sau nu pentru anumite specii vegetale.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri