Noaptea Muzeelor a debutat cu un protest la Alba

Publicat in May 26, 2017   ·   Fara comentarii

Zeci de personalitati istorice printre care Horea, Mihai Viteazul, Avram Iancu si multi altii au `participat` sambata seara la parada organizata de Noaptea Muzeelor, parada la care au asistat numai putin de o mie de localnici si turisti sositi din toate colturile tarii. Insa acest eveniment a debutat cu un protest, inainte de eveniment, angajatii Muzeului Unirii au protestat.

Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor se desfasoara, la Alba Iulia, sub conceptul de Istoria Prinde Viata iar localnicii si turistii participanti la eveniment au posibilitatea de a comunica cu personalitati marcante din istorie. Cu alte cuvinte, au posibilitatea de a face o calatorie in timp, in epoci tulburi ale istoriei. La aceasta parada au participat peste o mie de persoane, printre care numerosi copii si familii tinere.

Omul preistoric este primul personaj care a deschis parada, imbracat in piei de animale. Omul preistoric a avut un comportament neadecvat iar prezentatorii evenimentului, istoricii Liviu Zgarciu si Tudor Rosu, costumati in Camil Velican (primul primar al municipiului Alba Iulia) si imparatul Hadrian ii indemnau pe copii in gluma sa il loveasca.

Angajatii muzeelor nationale au pregatit un protest care ar putea afecta acest eveniment. Restauratorii, muzeografii si cercetatorii s-au inarmat cu pancarte si au propus si un program de protest. Angajatii din muzeele nationale cer regandirea pachetelor salariale, deblocarea achizitiilor si sa fie consultati in privinta tuturor problemelor intampinate. Numai putin de 60 de institutii culturale au trimis o scrisoare prin care cer ministrului Grindeanu mai multe modificari.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro