reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Ne putem infecta de mai multe ori cu Covid-19? | 6pm.ro

Ne putem infecta de mai multe ori cu Covid-19?

Publicat in August 30, 2020   ·   Fara comentarii

De mai bine de trei saptamani, tara noastra se confrunta cu o explozie a cazurilor de Covid-19, numarul de cazuri noi depaseste 1000 aproape zilnic. Numarul celor spitalizati si celor internati la ATI este din ce in ce mai mare.
O intrebare ramane pe buzele multora: ne putem infecta de mai multe ori cu coronavirus? Conform specialistilor, pentru moment nu exista nicio certitudine care sa confirme acest lucru.

 

coronavirus

Ce se stie despre durata de viata a anticorpilor specifici SARS-COV 2?
In teorie, o persoana care a fost deja infectata cu coronavirus este imunizata impotriva acestei infectii. Atunci cand organismul nostru intra in contact cu acest virus, dezvolta anticorpi specifici capabili sa recunoasca si sa combata in mod mai eficient virusul atunci cand sunt confruntati din nou.

De altfel, pe acest principiu se bazeaza vaccinarea si “imunizarea colectiva”. In momentul in care aproximativ 60% din populatie a intrat in contact cu virusul, nivelul sau de reproducere (numarul de persoane contaminate de un bolnav) scade la 1 si epidemia nu se mai propaga conform unor epidemiologi cunoscuti din Franta.

In luna martie, un grup de cercetatori chinezi au studiat probabilitatea unei re-infectari cu SARS-CoV-2. Oamenii de stiinta au inoculat pentru a doua oara ideea ca o a doua infectare cu coronavirus nu exista. Animalele nu dezvolta simptomele acestei boli ceea ce sugereaza faptul ca o infectie primara ne protejeaza efectiv de acest virus. O certitudine este faptul ca persoanele care prezinta o imunitate celulara sunt intr-o zi confruntate cu coronavirus, vor lupta mult mai eficient cu boala.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri