Nașterea prematură, o problemă care poate fi evitată

Publicat in March 18, 2019   ·   Fara comentarii

Sarcina și nașterea constituie momente speciale în viața unei femei. Bucuria, misterul și teama de neprevăzut se împletesc pentru a da sens unei perioade pline de provocări. A aduce pe lume un suflet îi oferă viitoarei mămici șansa de a simți cum magia vieții devine realitate.

Din momentul confirmării sarcinii, o femeie trebuie să urmeze anumite reguli pentru ca fătul să se dezvolte corect și să nu sufere de vreo afecțiune care să îi pună viața în pericol. Grija pentru sănătatea copilului începe înainte de a se naște, iar controalele periodice la medic sunt necesare. Costurile acestor controale pot fi acoperite printr-o asigurare medicală.

Nasterea-prematura

Nasterea prematura

A beneficia de o asigurare de sănătate privată înseamnă a avea acces la servicii medicale de top în țară sau în străinătate. O asigurare de sănătate obținută prin intermediul MediHelp Internațional permite ca viitorul părinte să își poată alege medicul și clinica la care va realiza toate analizele și controalele necesare.

Uneori, însă, sarcina nu decurge normal, fiind necesară o naștere prematură. Se consideră o  naștere prematură dacă bebelușul apare pe lume înainte de săptămâna 37 de sarcină. Cele mai multe sarcini premature au loc după a 32a săptămână, iar copiii au șanse mari de a supraviețui și de a fi sănătoși.

Cauzele care pot provoca o naștere prematură sunt multiple. Majoritatea sunt aspecte care țin de starea prealabilă a mamei. Dintre acestea putem enumera:

 • Probleme la nivelul colului uterin, placentei sau uterului
 • Bolile cronice precum hipertensiunea arterială sau diabetul
 • Complicații ale sarcinii precum preeclampsia
 • O greutate mai mică sau mai mare decât greutatea normală înainte de a rămâne gravidă
 • Fumat, consum de alcool sau droguri
 • Avorturi multiple
 • Prea mult lichid amniotic
 • Sarcină cu mai mult de un copil

Simptomele unui travaliu prematur trebuie recunoscute cât mai repede pentru a da timp medicilor să intervină și să oprească nașterea. Acestea sunt:

 • Contracțiile uterine la fiecare 10 minute
 • Presiune pelviană
 • Crampe în zona abdominală
 • Dureri intense de spate

Un copil născut prematur are nevoie de atenție sporită. În situația în care termenul nu se îndeplinește, organele pot fi incomplet dezvoltate sau se pot ivi alte probleme. Printre afecțiunile de care poate suferi imediat după naștere regăsim:

 • problemele de respirație
 • problemele cardiace
 • anemie
 • infecții

De asemenea, există riscul unor probleme care vor fi sesizate după trecerea unei perioade mai îndelungate:

 • Deprinderea vorbirii mai târziu decât ar fi cazul
 • Probleme emoționale sau inadaptare socială
 • Întârziere în ceea ce privește învățarea și gândirea
 • Dificultăți de vedere sau de auz.

Toate aceste complicații care pot apărea reprezintă motive pentru care părinții trebuie să beneficieze de o asigurare de sănătate. Calitatea metodelor de prevenție din ziua de astăzi, dar și faptul că din ce în ce mai multe femei au conștientizat importanța controalelor medicale din timpul sarcinii, au scăzut considerabil numărul deceselor în rândul nou-născuților. O asigurare de sănătate privată va permite părinților să acopere costurile de tratament a potențialelor afecțiuni medicale ale copilului lor născut prematur.

Aspectele socio-economice sunt relevante și în cazul nașterilor premature. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) precizează că 60% dintre cazuri sunt în Africa și în Asia de Sud, zone considerate sărace. Țările cu venituri ridicate înregistrează doar 9% nașteri premature, în timp ce țările cu venituri scăzute, 12%.

OMS indică faptul că trei sferturi dintre copiii născuți prematur pot fi salvați cu  tratamente eficace și nu foarte costisitoare. Acesta implică și controale periodice specifice fiecărei etape a sarcinii (asigurarea medicală poate juca aici un rol important), utilizarea, în situații urgente, a injecțiilor cu steroizi pentru a stimula dezvoltarea plămânilor copilului și antibiotice care să lupte cu infecțiile pe care le pot avea copiii abia născuți. Acest set de măsuri poate preveni o mare parte din situațiile neplăcute sau tragice care pot exista în cazul unei nașteri premature.

Apariția unui copil devine un eveniment major în viața proaspeților părinți. Universul lor devine mai complex și mai aproape de a fi complet. Totul va fi centrat în jurul micuțului, iar părinții trebuie să-și ia toate precauțiile necesare pentru ca acesta să aibă parte de cea mai bună îngrijire. Acest lucru începe odată cu sarcina, atunci când viitoarea mamă trebuie să meargă la controalele periodice și continuă cu organizarea vieții de familie. Asigurarea privată de sănătate implică un interes crescut pentru bunăstarea membrilor întregii familii și poate juca un rol determinant în momentele dificile.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Feminin
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro