reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Nancy Pelosi, la granița dintre cele două Corei | 6pm.ro

Nancy Pelosi, la granița dintre cele două Corei

Publicat in August 4, 2022   ·   Fara comentarii

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, care a sosit miercuri seara la Seul, şi-a anunţat intenţia de a vizita zona de securitate de la frontiera dintre cele două Corei, transmite Reuters.

Pelosi s-a întâlnit cu omologul ei, preşedintele Adunării Naţionale sud-coreene, Kim Jin-pyo. Cei doi oficiali şi-au exprimat într-o declaraţie comună îngrijorarea faţă de ameninţările cu rachete şi arme nucleare ale Coreei de Nord.

Lidera congresmenilor americani a promis joi că va sprijini eforturile de menţinere a descurajării regimului de la Phenian şi de denuclearizare a peninsulei coreene.

Pelosi urmează să fie cea mai înaltă oficialitate americană, după fostul preşedinte Donald Trump, care vizitează frontiera inter-coreeană fortificată, patrulată în comun de militari nord-coreeni şi din cadrul comandamentului ONU condus de SUA. În 2019, Trump s-a întâlnit în aşa-numita Zonă Demilitarizată (DMZ) cu conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong Un.

Ministerul apărării din Taiwan a informat joi că aeronave neidentificate, probabil drone, au zburat miercuri noaptea deasupra zonei insulelor sale Kinmen şi că a tras rachete de semnalizare pentru a le alunga, transmite Reuters.

Taiwanul este în alertă deoarece China efectuează o serie de exerciţii militare ca răspuns la vizita recentă, pe insulă, a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi.

Generalul-maior Chang Zone-sung din comandamentul de apărare Kinmen al armatei a declarat pentru Reuters că dronele chineze au zburat în pereche în zona Kinmen de două ori miercuri seara, în jurul orelor locale 21:00 şi 22:00.

“Am tras imediat rachete de semnalizare pentru a da avertismente şi pentru a le alunga. După aceea, s-au întors. Au intrat în zona noastră restricţionată şi de aceea le-am dispersat”, a spus el.

Insulele Kinmen, puternic întărite, se află chiar în apropierea coastei de sud-est a Chinei, lângă oraşul Xiamen.”Avem o procedură standard de operare. Vom reacţiona dacă vor intra”, a spus Chang, adăugând că nivelul de alertă pe Kinmen rămâne cel “normal”.

Generalul taiwanez crede că misiunea dronelor a fost să adune informaţii despre desfăşurarea de securitate a Taipeiului în insulele sale periferice.

Săptămâna trecută, armata taiwaneză a lansat rachete de semnalizare pentru a avertiza o dronă care “a aruncat o privire” în arhipelagul său Matsu, situat în largul coastei provinciei chineze Fujian pentru, probabil, a-i testa apărarea, a spus ministerul apărării din Taiwan.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri