Mourad Farès, condamnat la 22 de ani de inchisoare

Publicat in January 28, 2020   ·   Fara comentarii

Interpelat in anul 2014 dupa un sejur in Siria, Mourad Farès, in varsta de 35 de ani era judecat de un tribunal din Paris pentru « conducerea unui grup terorist ».

Mourad Fares

Aflat in boxa acuzatilor, Mourad Farès si-a ascultat verdictul fara sa clipeasca, 22 de ani de inchisoare. Vineri, 24 ianuarie, barbatul in varsta de 35 de ani a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru participarea la o asociatie de infractori terorista si pentru finantarea unei grupari teroriste.

Mourad Farès este acuzat ca ar fi incitat si ajutat unii candidati sa acceada la djihad, sa se alature Siriei – unde el insusi a stat o perioada, din iulie 2013 pana in augist 2014 – si ca ar fi condus o grupare de luptatori francofoni. Dupa ce s-a radicalizat in toamna anului 2012, in special dupa ce a urmarit o serie de clipuri video complotiste realizate de catre Omar Diaby, un predicator de origine senegaleza, a organizat mai multe reuniuni, din ianuarie pana in iunie 2013, pentru a pregati o plecare a grupului pentru a face hijra (emigrarea pe pamant musulman) in Siria.

Odata ajuns la fata locului, o perioada a colaborat cu Statul Islamic dupa care s-a alaturat grupului condus de Omar Diaby, afiliat la Jahbat Al-Nosra, o ramura locala al Al-Qaida. Bratul drept al lui Omar Diaby dupa care inlocuitorul acestuia, Mourad Farès a fugit in Turcia de unde a contactat Directia generala de securitate interioara (DGSI) pentru a « colabora ». La scurt timp, a fost arestat.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro