reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Mourad Farès, condamnat la 22 de ani de inchisoare | 6pm.ro

Mourad Farès, condamnat la 22 de ani de inchisoare

Publicat in January 28, 2020   ·   Fara comentarii

Interpelat in anul 2014 dupa un sejur in Siria, Mourad Farès, in varsta de 35 de ani era judecat de un tribunal din Paris pentru « conducerea unui grup terorist ».

Mourad Fares

Aflat in boxa acuzatilor, Mourad Farès si-a ascultat verdictul fara sa clipeasca, 22 de ani de inchisoare. Vineri, 24 ianuarie, barbatul in varsta de 35 de ani a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru participarea la o asociatie de infractori terorista si pentru finantarea unei grupari teroriste.

Mourad Farès este acuzat ca ar fi incitat si ajutat unii candidati sa acceada la djihad, sa se alature Siriei – unde el insusi a stat o perioada, din iulie 2013 pana in augist 2014 – si ca ar fi condus o grupare de luptatori francofoni. Dupa ce s-a radicalizat in toamna anului 2012, in special dupa ce a urmarit o serie de clipuri video complotiste realizate de catre Omar Diaby, un predicator de origine senegaleza, a organizat mai multe reuniuni, din ianuarie pana in iunie 2013, pentru a pregati o plecare a grupului pentru a face hijra (emigrarea pe pamant musulman) in Siria.

Odata ajuns la fata locului, o perioada a colaborat cu Statul Islamic dupa care s-a alaturat grupului condus de Omar Diaby, afiliat la Jahbat Al-Nosra, o ramura locala al Al-Qaida. Bratul drept al lui Omar Diaby dupa care inlocuitorul acestuia, Mourad Farès a fugit in Turcia de unde a contactat Directia generala de securitate interioara (DGSI) pentru a « colabora ». La scurt timp, a fost arestat.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri