reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Motive care sustin ca inchirierea unei masini este o experienta interesanta | 6pm.ro

Motive care sustin ca inchirierea unei masini este o experienta interesanta

Publicat in March 16, 2018   ·   Fara comentarii

In prezent, numarul companiilor care inchiriaza autoturisme in Romania a crescut considerabil, o stare de fapt justificata de cererea in crestere pentru astfel de servicii. Tot mai multe persoane incep sa realizeze ca inchirierea unei masini reprezinta o solutie viabila pentru un transport sigur si confortabil, chiar mai ieftina, in unele cazuri, decat daca ar apela la mijloacele de transport in comun, cum sunt autocarele sau trenurile.

Pe de alta parte, nu prea este placut sa depinzi de programul trenurilor sau autocarelor, ori sa depui eforturi suplimentare pentru a urca bagejele in compartimentul de deasupra scaunelor si nici sa imparti spatiul in care calatoresti cu alte cateva zeci de persoane.

Motive care sustin ca inchirierea unei masini este o experienta interesanta

inchiriere masina

Pentru ce motive inchiriezi o masina?

Principalul motiv pentru care cei mai multi decid sa inchirieze autoturisme este sustinut de nevoia de independenta – pentru ca isi doresc sa fie independenti in ceea ce priveste mijlocul de transport de care beneficiaza atat in oras, cat si in afara acestuia. Cei care pleaca la drum cu masina au libertatea de a opri pentru o pauza oricand isi doresc, nemaifiind nevoiti sa astepte pana in urmatoare statie de tren sau momentul in care soferul autocarului poate stationa pret de cateva minute. Dincolo de confortul fizic, confortul psihic este deosebit de important. De asemenea, intimitatea este foarte importanta, intrucat intr-o masina, pasagerii nu sunt constransi de faptul ca s-ar putea sa le fie auzite discutiile de persoane straine.

Sunt numeroase persoane care nu detin o masina proprie, dar totusi isi doresc sa plece in vacanta in conditii confortabile. Solutia optima este inchirierea unei masini! Tot ce au de facut este sa studieze flota de masini de la o companie specializata in domeniu si sa inchirieze un model in functie de necesitati.

Intr-o vacanta, de exemplu, turistii se pot bucura oricand de un popas, fie ca vor sa manance sau pur si simplu sa-si dezmorteasca picioarele. Nu in ultimul rand, bagajele! In concediu, cei mai multi prefera sa includa in geamantane de la ac la 5 perechi de incaltaminte. Marele avantaj al unei masini este ca in portbagaj pot fi puse trolere mari, fara probleme!

Pe langa turisti, o alta categorie a clientilor fideli serviciilor de inchirieri masini este reprezentata de oamenii de afaceri care au nevoie de un mijloc de transport optim pentru rutele pe care le au de parcurs.

Cei care apeleaza la o firma de inchirieri nu mai trebuie sa-si faca griji in privinta inspectiei tehnice periodice, in privinta asigurarii, a rovignetei sau a mersului la service, daca este cazul. Toate masinile care fac parte din flota unei companii de inchirieri cu un profil bun sunt foarte bine intretinute, aceste firme ocupandu-se de toate elementele mentionate anterior. Asadar, clientii nu trebuie decat sa conduca prudent si sa se bucure de confort in masina pe care au inchiriat-o!

Cum alegi masina potrivita?

In functie de motivul pentru care fiecare decide sa apeleze la o companie de inchirieri auto, precum ascar, modelul ales poate fi diferit. De exemplu, cei care pleaca in vacanta in grup pot opta pentru o masina mai mare, mai spatioasa, in care toti pasagerii sa poata sta comod si in care sa existe loc si pentru bagaje. In astfel de situatii, minivanurile de 7 locuri sunt cele mai bune!

Pe de alta parte, companiile care vor sa asigure un transport confortabil partenerilor veniti din strainatate, vor opta, cu siguranta, pentru un autoturism de lux, care sa fie dotat cu toate facilitatile necesare, incepand de la un sistem bun de navigatie si pana la scaune incalzite sau chiar volan incalzit!

Nu in ultimul rand, pentru o excursie intima in doi, se poate alege o masina micuta, dar cocheta, care sa asigure un transport sigur si comod!

Cum si cand rezervi o masina?

Pentru a facilita accesul la masina dorita, persoanelor interesate de inchirierea uneia, companiile specializate au creat diferite moduri prin care pot fi facute rezervarile. Cel mai simplu este telefonic – cei interesati pot sa sune pur si simplu la reprezentata. Astfel, pot comunica operatorilor ce tip de masina le este necesar si pentru ce perioada de timp.

De asemenea, se poate opta si pentru formularul online de care cele mai multe site-uri de profil dispun, care poate fi accesat de pe orice device conectat la Internet: telefon mobil, tableta, laptop sau calculator. Pentru a face o rezervare, soferii nu trebuie decat sa se completeze in formular detaliile esentiale, precum numele, adresa de e-mail, numarul de telefon, modelul dorit si perioada. Ulterior, operatorii confirma rezervarea.

De cele mai multe ori, firmele de inchirieri pun la dispozitia clientilor si o adresa de e-mail, care poate fi utilizata pentru rezervari. Cei care au nevoie de o masina nu trebuie decat sa scrie un mesaj companiei, cu aceleasi date solicitate in formularul online.

Ideal este ca rezervarile sa fie facute cu cel putin 3 zile inainte de momentul dorit pentru inchiriere, in caz contrar, adica, o solicitare de rezervare chiar in ziua in care se doreste inchirierea, poate avea ca rezultat imposibilitatea  de a se primi autoturismul dorit.

De unde preiei si unde predai masina inchiriata?

De regula, aceste informatii se gasesc pe site-ul companiilor de inchirieri. Clientii pot opta pentru un loc anume in care sa le fie predata masina, insa in functie de firma la care apeleaza, este posibil sa plateasca o taxa in plus, daca locul in care doresc sa le fie livrat autoturismul difera de sediile pe care le folosesc in mod normal companiile. Similar se intampla si in cazul predarii masinilor, atunci cand perioada de inchiriere se termina.

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a inchiria o masina?

Pentru a beneficia de o masina inchiriata, soferii trebuie sa aiba cel putin 21 de ani si sa detina un carnet de conducere de minimum un an. Pentru incheierea contractului nu este necesara decat cartea de identitate, alaturi de permisul de conducere.

Cat de avantajos este pretul de inchiriere?

In prezent, preturile pentru biletele de tren sau autocare sunt destul de piperate, iar alternativa optiunii pentru un autoturism inchiriat este excelenta din punct de vedere financiar, mai ales daca numarul pasagerilor este mai mare! Acestia pot imparti costurile de inchiriere, dar si pe cele pentru carburant si vor plati, per total, mai putin pentru o calatorie decat daca ar apela la mijloacele de transport in comun! In plus, in functie de perioada aleasa, clientii pot beneficia de reduceri substantiale la anumite autoturisme!

In concluzie, indiferent de motivul pentru care se inchiriaza o masina, acest serviciu se dovedeste oportun, fiind accesibil, confortabil si sigur!

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri