Modificari ale legii RCA

Publicat in November 12, 2019   ·   Fara comentarii

Conform unui proiect de lege pentru modificarea si completarea actualei legi RCA se vor introduce preturi de referinta si pentru orele de manopera pentru service-urile auto, preturi care vor fi calculate de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara alaturi de Institutul National si, totodata, facilitatea cu privire la masina de schimb care va trebui solicitata in mod obligatoriu direct de la compania de asigurari pentru ca unitatile reparatoare sa nu mai aiba posibilitatea de a factura cu sau fara a exista o nevoie reala a pagubitului pentru acest tip de serviciu al carui cost ridicat se regasea ulterior in factura de plata aferenta daunelor.

modificari RCA

Astfel, in timpul efectuarii reparatiilor, unitatea reparatoare auto isi poate folosi propria valoare a oreri de manopera afisata, fara sa depaseasca preturile de referinta pe piata la data producerii riscului asigurat. Aceste preturi pentru referinta pe piata se vor stabili si publica anual de catre ASF alaturi de INS.

In plus, se mentioneaza si faptul ca orice diferente aparute peste valoarea despagubirii stabilita nu se vor suporta de catre asiguratorul RCA. Totodata, se introduce in lege si un alineat nou car cuprinde urmatoarele lucruri :in cazul in care o persoana prejudiciata solicita sa se inlocuiasca in mod termporar masina avariata, acesta este obligat sa se adreseze in mod direct asiguratorului RCA si urmeaza ca acestuia sa i se puna la dispozitie in maxim o zi lucratoare o masina dintr-o clasa similara sau superioara. In cazul in care asiguratorul nu respecta aceasta obligatie atunci se poate solicita o masina similara de la orice entitate autorizata.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Finante si banci
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro