Misterioasa Planeta 9 exista cu adevarat?

Publicat in May 16, 2020   ·   Fara comentarii

O a noua planeta s-ar ascunde in Sistemul Solar. Astronomii sunt convinsi deja de acest lucru, exista o a noua planeta in capatul galaxiei. Ar fi vorba despre un gigant de gheata, de dimensiunile lui Neptun. Actualmente s-ar afla la o distanta destul de mare de Soare. Ar avea nevoie de aproximativ 10.000 si 20.000 de ani pentru a reusi sa ajunga sa orbiteze in jurul Soarelui.

Planeta 9

Ne amintim cu totii « bomba » din 2016, atunci cand astronautii Michael Brown si Konstantin Batygin au publicat un articol stiintific cu privire la teoria conform careia sistemul nostru solar ar mai contine o planeta, de 10 ori mai mare decat Pamantul. De atunci, numerosi au fost oamenii de stiinta care au incercat sa demonstreze existenta acestei planete.

Aceasta planeta « fantoma » situata la marginea sistemului solar a devenit una din cele mai dezbatute subiecte din lumea academica in ultimii ani. Inainte de a publica acest articol, Konstantin Batygin si Michael Brown (nimeni altul decat cel care a ajutat la retrogradarea statului de planeta a lui Pluto) au realizat o serie de simulari pe computer, luand in calcul masa pe care ar avea-o planeta de 10 ori mai mare decat Pamant, care se ascunde la marginea sistemului solar.

Cercetatorii au observat ca numeroase corpuri ceresti de dimensiuni mai mici din sistemul solar au orbitele perpendiculare, exact in directia in care au prezis cei doi astronomi ceea ce ar putea indica faptul ca aceasta planeta fantoma ar exista. Insa, fara dovezi, numerosi sunt cei care critica aceasta teorie.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro