reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Mircea Cartarescu, invitat de onoare la Festivalul International de Poezie | 6pm.ro

Mircea Cartarescu, invitat de onoare la Festivalul International de Poezie

Publicat in October 19, 2012   ·   Fara comentarii

In perioada 16-18 Noiembrie se va desfasura la Stockholm – Suedia, cea de-a 16-a editie a Festivalului International de Poezie, ocazie la care Mircea Cartarescu participa ca invitat de onoare.

mircea cartarescu

Mircea Cartarescu

Debutand in 1971 cu poezii publicate in revista Romania Literara, acest mare scriitor si poet are in momentul actual zeci de volume de poezie si proza traduse in mai multe limbi (franceza, germana, engleza, suedeza etc), castigand in tara mai multe premii literare, nominalizat la unele premii literare de peste hotare si distins cu Premiul International pentru Literatura “Haus der Kulturen der Wert” la Berlin.

In Suedia, tara ce gazduieste acest festival, este cunoscut ca poet din 1997, din publicatia “Corespondente lirice: poezie contemporana romana si suedeza”, ulterior urmand ca o serie de sase volume de poezie si proza sa fie traduse in suedeza, acestea putand fi gasite si in colectiile marilor biblioteci din Suedia, ducand in acest fel mesajul talentelor romanesti peste hotare.


Deste Mircea Cartarescu si festivalul de la Stockholm au mai scris si cei de la adevarul.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri