reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Un meteorit a facut victime in Rusia | 6pm.ro

Un meteorit a facut victime in Rusia

Publicat in February 16, 2013   ·   Fara comentarii

Ieri dimineata, in jurul orei 9, Rusia a fost strabatuta de un meteorit care a explodat inainte de coliziunea cu solul, intr-o zona nelocuita. Traiectoria si explozia meteoritului au fost urmarite de sute de locuitori ai zonei care au fost surprinsi de suflul exploziei provocate la impactul cu solul, explozie care a spart geamurile cladirilor din mai multe localitati invecinate locului de impact.

meteorit

meteorit

Conform Ministrului rus de Interne, bilantul victimelor (ranite mai ales de gemurile sparte), a depasit o mie de persoane, dintre care doua sute sunt copii.

Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din Bucuresti, prezinta o explicatie posibila a fenomenului petrecut in Urali Vineri dimineata: “obiectul avea probabil o taraiectorie de rotatie in jurul Soarelui, iar astazi din pura intamplare a intrat in atmosfera Pamantului”.

Intre meteoritul care a explodat Vineri dimineata deasupra Uralilor si asteroidul 2012 DA 14 care a trecut aseara in apropierea Pamantului, nu este nici o legatura, mai spune d-nul Sonka. Nu exista nici un pericol de ciocnire cu Pamantul, reiese si din declaratia d-nului Marius Ioan Piso, Presedintele Agentiei Spatiale Romane.


Asteroidul a trecut la o distanta de de 27.600 de kilometri, postul de televiziune NASA a transmis in direct acest eveniment la ora 19.25 GMT, transmisia fiind insotita de o animatie in timp real a pozitionarii si deplasarii asteroidului in raport cu Terra.

Despre meteoritul ce a cazut in Rusia au mai scris si cei de la rtv.net

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri