Merita sa iti cumperi un apartament in Bucuresti? In ce conditii?

Publicat in November 28, 2016   ·   Fara comentarii

turkey-apartments-1Bucurestiul este cel mai mare oras din Romania, iar acest lucru se vede in foarte multe ramuri ale economiei. Un salariu mediu din capitala este mai mare decat un salariu mediu din provincie, insa preturile sunt si ele mai mari in metropola romaneasca decat in orice alt colt al tarii.

Dezvoltarea Bucurestiului are un efect puternic si asupra locuintelor. Numarul de locuinte este prea mic pentru numarul de tineri care au nevoie de un apartament sau de o casa, motiv pentru care sunt construite din ce in ce mai multe apartamente noi.

Intrebarea este daca merita sa iti cumperi un apartament in Bucuresti? Nu este, oare, mai rentabila chiria?

In conditiile actuale, fara doar si poate, merita o achizitie. Creditele pentru apartamente noi de vanzare bucuresti se dau destul de usor iar rata pe care trebuie sa o platesti lunar este, de cele mai multe ori, mai mica decat chiria pe care o platesti in mod normal. Avanajele de a achizitiona un apartament sunt:

  • Este o investitie pe termen lung, fiind sanse ca in timp, valoarea apartamentului sa creasca destul de mult;
  • Iti ofera confortul psihologic asupra faptului ca ai o locuinta a ta;
  • Poti obtine un credit in lei, ceea ce inseamna siguranta destul de mare asupra ratei pe care o platesti;

Evident, o achizitie poate sa vina si cu anumite riscuri. Din pacate, exista foarte multe apartamente care nu au un nivel de calitate foarte ridicat. Daca alegi sa cumperi apartamente vechi, exista riscul de a le cumpara in structuri foarte vechi, cu risc de cutremur sau cu risc de producere a unor inundatii sau a altor probleme de acest fel. Apartamentele noi, pe de alta parte, pot fi foarte bine construite si pot avea o structura perfecta pentru locuinta, insa sansele de a fi in proximitatea locurilor pe care le frecventezi sunt destul de mici.

Majoritatea cartierelor noi de locuinte sunt construite in afara Bucurestiului, ceea ce poate fi o problema in conditiile in care transportul in comun nu este atat de bine pus la punct iar traficul este extrem de dificil.

Concluzia, insa, este ca merita sa achizitionezi un apartament nou in Bucuresti. Este adevarat ca, daca te orientezi spre un apartament vechi, atentia trebuie sa fie mult mai mare iar riscurile cresc considerabil.

 

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro