reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Materialul minune care taie diamantul | 6pm.ro

Materialul minune care taie diamantul

Publicat in January 23, 2013   ·   Fara comentarii

Tehnologia, care avanseaza din ce in ce mai mult, ajuta nu numai la descifrarea misterelor umanitatii, dar si la crearea unor materiale care intrec in proprietati ceea ce ofera natura.

nitrura de bor cubica

nitrura de bor

Este vorba despre nitrura de bor cubica, a carei duritate este mai mare ca a diamantului, fiind deja folosita in prezent la taierea materialelor extrem de dure.

Nitrura de bor cubica are o structura asemanatoare diamantului, fiind insa mult mai dura ca acesta, nefiind bazata pe carbon, ci pe o retea de atomi de bor si azot.

Cercetarile efectuate de Yongjun Tian de la Universitatea Yanshan din China au reliefat faptul ca acest material rezista la o presiune de 108 gigapascali, concluzionandu-se astfel ca duritatea acestuia este mai mare ca a diamantului sintetic, insa mai mica decat a diamantelor policristaline.


Cercetarile asupa acestui incredibil material continua deoarece oamenii de stiinta sunt deja in cautarea materialelor extrem de dure care sa poata fi utilizate in tehnologii cu ajutorul carora sa se poata patrunde cat mai adanc in interiorul Pamantului, iar nitrura de bor cubica ar putea fi unul din aceste materiale.

Despre materialul capabil sa taie diamantul au mai scris si cei de la descopera.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri