Manifestari violente in India

Publicat in January 3, 2019   ·   Fara comentarii

Kanaka Durga si Bindu, doua femei hinduse au intrat miercuri sub protectia politiei intr-unul din cele mai sacre sanctuare din India, spre marea nemultumire a fidelilor traditionalisti ostili unei decizii ale Curtii Supreme care anuleaza interdictia de intrare impusa femeilor cu varsta cuprinsa intre 10-50 de ani.

femei templu

Vizita acestor femei a templului Sabarimala, situat in Statul Kerala a provocat o serie de manifestari, atat pasnice cat si violente, in special in fata sediului parlamentului statului, la Thiruvananthapuram. Au avut loc conflicte cu politistii, mai multe persoane fiind ranite. Femeile au intrat in templu cu putin timp ianinte de rasaritul soarelui, sub protectia politiei si au incercat sa iasa fara sa fie observate dar fara succes.

Acest templu este de mai multe saptamani centrul confruntarilor dintre hindusii traditionalisti, favorabili mentinerii interdictiei femeilor de a intra in temple si partizanii deciziei Curtii Supreme si asociatiile care apara drepturile femeilor. Imagini filmate le arata pe cele doua femei, Kanaka Durga si Bindu (care nu are decat un singur nume) intrand in templu imbracate in negru, cu capul aplecat.

Acest act a declansat o multime de manifestatii la Thiruvananthapuram, capitala statului, zeci de tradiitonalisti scanand slogane prin care cer demisia lui M. Vijayan. In fata parlamentului local politia a fost nevoita sa recurga la gaz lacrimogen sau la grenade cu gaz impotriva manifestantilor. Acestia din urma au inceput sa dea cu pietre in politisti. O multime de alte manifestari au avut loc in alte orase din Kerala.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro