Mai putini vizitatori ai muzeelor britanice in 2017

Publicat in August 25, 2018   ·   Fara comentarii

In Anglia, numarul persoanelor care au vizitat muzeele si galeriile de arta britanice a scazut in 2017 cu 1%. O scadere inregistrata pentru al doilea an consecutiv. Sau cel putin asta reiese dintr-o ancheta a organismului de turism VisitEngland, raportata de site-ul Arts Professionnal.

Modern Tate

Acest raport a strans datele din numai putin de 1614 de locatii apartinand patrimoniului britanic din care 32% sunt compuse din muzee, un sfert din edificii istorice si un alt sfert din locuri diverse precum parcuri, gradini zoologice sau alte locuri. Amenintarile teroriste si scaderea numarului de excursii scolare cauzate de aceste amenintari reprezinta principalele cauze ale acestei scaderi. Muzeele si galeriile de arta britanica au pierdut anul trecut numai putin de 2 miliarde de vizitatori.

Cele mai afectate au fost National Gallery (-5,29%), British Museum (-2,7%) si V&A (-10,9%).

Nici in alte tari lucrurile nu par sa stea mai bine. Si celebrul muzeu Luvru a fost afectat anul trecut, a fost afectat de numeroasele atentate si amenintari teroriste. Cel mai mare muzeu de arta din lume, Luvru este si unul din cele mai vizitate, cu 7,3 milioane de vizitatori in 2016, adica in jur de 20 000 de persoane pe zi din care in jur de 70% straini. Insa, spre deosebire de 2015-2016, vizitele au scazut considerabil din cauza atentatelor si din cauza ca in Iunie a fost inchis timp de 4 zile. Numarul vizitatorilor francezi a rams in ciuda acestui fapt stabil, in jur de 2 milioane de francezi conform declatariilor oficialilor muzeului.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Arta
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro