Ludovic Orban a explicat ce se va alege de cele 25 de ordonante de urgenta

Publicat in February 8, 2020   ·   Fara comentarii

Dupa conferinta PNL din capitala, premierul interimar al Romaniei, Ludovic Orban a anuntat ce se va alege de cele 25 de ordonante de urgenta: doar sase din ele vor beneficia de avizele necesare si vor fi publicate in Monitorul Oficial.

Ludovic Orban

Marti seara, guvernul Orban a adoptat intr-o sedinta care s-a incheiat spre miezul noptii numai putin de 25 de ordonante de urgenta si aproximativ 31 de hotarari de Guvern. Mai apoi, Guvernul a fost demis, miercuri, printr-o motiune de cenzura care a reusit sa obtina 261 de voturi « pro ».

Ordonantele de Urgenta ale Guvernului care nu au fost trimise spre Camera Deputatilor si Monitorul Oficial si nu au fost inca publicate in Monitorul Oficial, dupa data la care s-a publicat motiunea de cenzura prin intermediul caruia Guvernul a fost demis nu se mai pot publica asta deoarece Guvernul, dupa aceasta data, nu mai poate lua absolut nicio decizie cu privire la o ordonanta de urgenta sau orice alte masuri.

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean are insa alta parere. Acesta sustine ca trecerea motiunii de cenzura si caderea Guvernului Orban nu au nicio consecinta asupra numeroaselor OUG adoptate marti seara. Zegrean este de parere ca Parlamentul este singurul care poate sa admita sau sa respinga ordonantele. Ordonantele de urgenta au fost adoptate marti seara cand Guvernul era in inca functie, acestea trebuie depuse la Parlament pentru dezbatere si publicate in Monitorul Oficial. Faptul ca miercuri a cazut Guvernul in urma unei motiuni de cenzura, teoretic si constitutional, nu are nicio consecinta asupra OUG adoptate. Sansa lor de a supravietui este deci foarte mica.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro