reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.
Sablarea este procedeul prin care materialele dure si greu de curatat pot sa fie curatate cu succes. Evident, vine cu anumite riscuri si cu o multime de indicatii, insa daca sunt respectate, poate sa fie cea mai buna varianta pentru curatarea materialelor. Fie ca vorbim despre sablare otel, sablare lemn sau sablare piatra, este bine sa ne insusim cateva informatii despre acest procedeu.
Este un procedeu prin care suprafetele dure sunt curatate. Practic, intreaga actiune consta in improscarea materialelor abrazive pe suprafata care se doreste curatata. Materialele abrazive pot fi sticla, nisip, gheata carbonica, etc. De asemenea, sablarea se poate face si cu apa, abur uscat sau soda.
Sablarea se foloseste pentru curatarea ruginii, pentru curatarea uleiului a grafittiului sau a grasimilor de pe anumite suprafete. Este destinata igienizarii si dezinfectarii acestor materiale in vederea revopsirii.
In principiu, exista un singur procedeu de sablare, insa metodele sunt diferentiate de aparatul cu care se sableaza si de materialul abraziv folosit. Exista anumite materiale abrazive cu impact puternic, cum ar fi nisipul, sticla sau cojile de nuca si exista materiale destinate suprafetelor mai delicate, cum ar fi soda, gheata carbonica sau aburul uscat.
Inainte de sablare trebuie sa se cunoasca anumite detalii, precum dimensiunea spatiului de sablare, potentialul electric necesar sau aparatul utilizat. In functie de aceste detalii se poate alege materialul folosit si se poate descoperi gradul de eficienta.
Da! In functie de material exista riscul de generare de scantei, exista riscuri de accidente sau de poluare. Una dintre procedurile cele mai sigure de sablare este sablarea umeda. Aceasta este rapida, nu implica aceste riscuri si este deosebit de eficienta. Sablarea umeda poate sa fie realizata cu usurinta, in orice tip de spatiu si este acceptabila din punct de vedere al costurilor. In Romania, exista cateva firme care pun in practica acest tip de sablare, inclusiv sablare-Romania.ro, un brand cu o experienta serioasa in spate si cu cunostinte solide despre tot ceea ce inseamna procedeul de sablare.
Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net
Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!