reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Locurile vacante din UE, în creștere | 6pm.ro

Locurile vacante din UE, în creștere

Publicat in March 17, 2022   ·   Fara comentarii

Rata locurilor de muncă vacante din Uniunea Europeană s-a situat la 2,6% în trimestrul patru din 2021, în creştere de la 2,4% în precedentele trei luni şi 1,8% în perioada similară din 2020, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În trimestrul patru din 2021, statele membre cu cele mai scăzute rate ale locurilor de muncă vacante erau Bulgaria, Grecia şi Spania (toate cu 0,7%), Slovacia şi România (ambele cu 0,9%), în timp ce ţările membre cu cea mai ridicată rată a locurilor de muncă vacante au fost Cehia (4,9%), Belgia (4,7%) şi Ţările de Jos (4,2%).

În zona euro, rata locurilor de muncă vacante a fost de 2,8% în trimestrul patru din 2021, în creştere de la 2,6% în precedentele trei luni şi 1,9% în perioada similară din 2020.

Comparativ cu situaţia din trimestrul patru din 2020, rata locurilor de muncă vacante a scăzut în Cehia, a rămas stabilă în Bulgaria şi a urcat în 25 ţări membre. Cele mai semnificative creşteri fiind în Belgia (1,8 pp), Ţările de Jos (1,7 pp) şi Austria (1,4 pp).

Pe sectoare de activitate, în România, rata locurilor de muncă vacante în trimestrul patru din 2021 era de 0,8% în industrie şi construcţii şi de 0,9% în servicii. La nivelul Uniunii Europene, rata locurilor de muncă vacante era de 2,5% în industrie şi construcţii şi de 2,9% în servicii.

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au scăzut cu 5,4% în februarie, la 804.028, a opta lună de declin consecutiv, arată datele publicate joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Portugalia, Grecia şi România raportând cel mai semnificativ avans.
Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri