Laptele praf hipoalergenic ar fi ineficient

Publicat in August 9, 2019   ·   Fara comentarii

Recomandat pentru sugarii considerati cu risc crescut de a dezvolta alergii si care nu sunt alaptati exclusiv, laptele praf hipoalergenic contin proteine partial hidrolizate, adica fragmentate in bucati mici.

lapte praf

Sceptica cu privire la eficienta acestui tip de lapte praf, o echipa de cercetatori din cadrul Institutului national de cercetare agronomica s-a interesat mai indeaproape de acest subiect. Aceasta si-a dorit sa stabileasca odata pentru totdeauna o relatie intre consumul acestor preparate infantile si aparitia unor manifestari alergice (eczema, respiratie suieratoare, astm, alergii alimentare).

Pentru asta, cercetatorii au urmarit timp de doi ani 15 000 de copii in cadrul studiului botezat ELFE, primul studiu epidemiologic de anvergura nationala consacrat urmaririi copiilor, de la nastere la varsta adulta.

Datorita datelor adunate, oamenii de stiinta au reusit sa scoata la iveala faptul ca 5% din copiii consuma incepand cu varsta de 2 luni acest tip de preparate, lapte praf hipoalergenic. Cu toate acestea, jumatate din ei nu au nici un fel de antecedent familial de alergie, care sa justifice aceasta prescriptie.

Urmarind copiii timp de doi ani, cercetatorii nu au observat nici un fel de efect protector al acestor produse impotriva eventualelor manifestari alergice, in comparatie cu preparatele infantile clasice. Chiar si mai surprinzator este faptul ca folosirea acestor preparate incepand cu varsta de 2 luni si in anii urmatori, pana la doi ani, prezinta un risc mai crescut pentru aparitia respiratiei suieratoare si a alergiilor alimentare.

Studiul nu a gasit acest tip de lapte praf eficient insa a subliniat necesitarea realizarii unor studii clinice asupra acestor preparate inainte de a promova un efect protector.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Sanatate
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro