Klaus Iohannis asteapta decizia in procesul de incompatibilitate

Publicat in November 18, 2014   ·   Fara comentarii

Presedintele ales al romanilor, Klaus Iohannis mai are o piedica de trecut inainte de a se putea bucura de victoria asupra contra candidatului sau. Procesul de incompatibilitate intentat de ANI ar trebui sa primeasca un raspuns miercuri, 19 noiembrie insa este posibil ca decizia sa se amane din nou cu cateva saptamani.

iohannis

iohannis

Un proces ca si castigat

Klaus Iohannis, presedintele ales al romanilor in urma alegerilor din data de 16 noiembrie se declara increzator in privinta cu procesul intentat de ANI si judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar increderea sa este bine fondata. Dupa ce Curtea de Apel Alba a respins deja o data acelasi proces iar ANI au revenit contestand decizia, exista putine sanse ca verdictul final sa fie unul de incompatibilitate, conform legii.

Actualul primar al Sibiului a fost cercetat pentru detinerea functiilor de semnatar al actului constitutiv al societatii SC Piete Sibiu SA si cea de reprezentat al municipiului Sibiu in adunarile generale ale actionarilor Apa Canal SA.

In legatura cu primul cap de acuzatie s-a stabilit ca primarul Sibiului nu a participat la nici o sedinta in calitate de reprezentat, acesta exercitand calitatea de reprezentat al unei persoane juridice doar la semnarea actului constitutiv, ceea ce nu contravine legii.

In legatura cu Apa Canal SA, Curtea de Apel Alba Iulia a ajuns la concluzia ca, desi Klaus Iohannis a participat in calitate de reprezentat al municipiului Sibiu la adunarile generale ale actionarilor, societatea este una de interes regional ( pentru judetele Sibiu si Brasov) si nu de interes local, caz in care s-ar fi putut aplica legea de incompatibilitate.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Politica
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro