Kingfisher a cumparat Praktiker Romania

Publicat in August 8, 2017   ·   Fara comentarii

Kingfisher, compania ce detine reteaua Brico Depot, a cumparat si Praktiker Romania. Este vorba despre unul din liderii de pe piata de bricolaj si amenajari interioare din lume iar saptamana ce a trecut a semnat contractul de achizitie a actiunilor Praktiker Romania.

Praktiker Romania

Iata ce a declarat directorul general al Brico Depot Romania, Adela Smeu: Romania are o piata de bricolaj si amenajari interioare atractiva, in crestere, si am avut mereu intentia ca pe termen mediu sa ne crestem cota de piata. Sub rezerva aprobarii Consiliului Concurentei, achizitia strategica a Praktiker Romania, impreuna cu structura magazinelor Brico Depot, ne ofera o prezenta puternica in toata tara.

Pe piata locala, in prezent isi disputa piata trei companii autohtone – Dedeman, Ambient si Arabesque cu cinci multinationale, Praktiker, Kingfisher (a achizitionat Bricostore), Leroy Merlin (a achizitionat bauMax), Hornbach si Mr. Bricolage.

In 2016, compania a redus numarul de angajati la 840 de persoane, de la 1.075 de salariati in 2015. Brico Depot dispune de 15 magazine pe teritoriul Romaniei si aproximativ 900 de angajati.

Praktiker Romania a inregistrat anul trecut afaceri de 627 milioane lei (139 milioane euro), in crestere cu aproximativ 3,3% fata de 2015, conform bilantului depus la Ministerul Finantelor.

In 2016, retailerul a inregistrat pierderi de 2,5 milioane euro, la fel ca si in 2015, dupa ce in 2014 a raportat un profit de aproximativ 20,4 milioane euro.

Praktiker a anuntat in luna martie ca, pana la finalul acestui an intentioneaza sa ajunga la cifra de 20 de magazine modernizate si redeschise, din cele 27 existente deja la nivel national.

Actualmente, Praktiker are 1.700 de angajati in cele 23 de orase unde exista unitati de vanzare si o oferta de 400 de locuri de munca disponibile.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Afaceri
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro