reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Jumatate din tinerii nostri vor sa plece din tara | 6pm.ro

Jumatate din tinerii nostri vor sa plece din tara

Publicat in February 11, 2020   ·   Fara comentarii

Specialistii in materie de migratie sunt de parere ca exodul tinerilor romani nu va inceta prea curand daca nu se vor lua masuri de urgenta. Numai putin de jumatate din tinerii cu varste cuprinse intre 16-34 de ani si-au facut deja planuri sa paraseasca tara confom sociologilor.

migratie tineri

Procentul celor care vor sa paraseasca tara inca din bancile facultatii este de aproximativ 47% pe totalul de tineret. In plus, aceste intentii sunt mult mai bine structurate in randul celor care au ajuns in faza de licenta, la cei care se afla la etapade master sau de doctorat. Numerosi sunt cei care au intentionat sa plece si au si reusit deja acest lucru. Acest fenomen de migratie al tinerilor romani nu este ireversibil din fericire. Exista cateva tari europene care au trecut prin acest proces insa au reusit sa se redreseze prin intermediul investitiilor europene pentru dezvoltare sustenabila.

Actualmente in Romania migratia reprezinta o veritabila fatalitate. Insa nu este deloc asa, exista solutii si destul de eficiente de altfel. In aceeasi situatie ca si tara noastra s-au aflat in urma cu cativa ani Spania si Portugalia. Ce au facut cu cativa ani inainte ? Au stiut sa se foloseasca de fondurile europene si sa iasa cu brio din aceasta situatie ingrata. In astfel de tari se ocupa forta de munca, exista numeroase oportunitati. Iar tara noastra ar trebui sa ia exemplu de la astfel de tari.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri