reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Japonia nu renunta la energia nucleara | 6pm.ro

Japonia nu renunta la energia nucleara

Publicat in April 15, 2014   ·   Fara comentarii

La 3 ani dupa dezastrul de la Fukushima provocat de un cutremur de mare magnitudine urmat de un tsunami, guvernul japonez alege solutia realista de a nu renunta la energia nucleara, cu toate ca opinia publica este reticenta la aceasta solutie. Chiar daca nu va renunta la energia nucleara, multe reactoare nu vor mai fi pornite niciodata.

energia nucleara

energia nucleara

Imediat dupa dezastru a fost lansat un proiect de inchidere definitiva a centralelor nucleare din Japonia, dar acesta a fost suspendat zilele trecute de catre Administratia Conservatoare condusa de Shinzo Abe. Consiliul Ministrilor din Japonia a declarat ca centralele nucleare vor redeveni o sursa importanta de energie. In acest sens, Guvernul japonez a decis ca in urmatoarele luni urmeaza sa se reporneasca centralele care respecta toate standardele de securitate validate de autoritatea in domeniu. In plus, acesta a dat de inteles ca nici nu se va opune construirii unor noi reactoare.

Premierul japonez a declarat ca intelege de ce populatia este reticenta fata de aceasta forma de energie, dar ca in acelasi timp este convins ca Japonia nu isi va putea permite sa renunte total la energia nucleara. De asemenea, acesta a mai adaugat ca dupa inchiderea centralei de la Fukusima si a altor 48 de reactoare situatia energetica a tarii este una foarte complicata, in prezent putand fi acoperit numai 10% din necesarul de energie cu ajutorul centralelor care folosesc energii regenerabile si cu ajutorul hidrocentralelor. Restul de 90% este acoperit de catre centralele termice care folosesc gaz, carbune sau petrol, toate acestea fiind cumparate din strainatate si cauzand un deficit bugetar foarte serios.

Expertii estimeaza ca aproximativ 20 de reactoare vor fi repornite, restul (mult prea vechi sau cele din zone seismice sensibile) ramanand inchise definitiv.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri