reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Italienii renunță la "La Catedrale" | 6pm.ro

Italienii renunță la „La Catedrale”

Publicat in March 29, 2022   ·   Fara comentarii

Cluburile italiene de fotbal Inter Milano şi AC Milan vor abandona proiectul de a construi un nou stadion în locul San Siro şi vor demara lucrări într-o altă zonă a oraşului din cauza întârzierilor birocratice şi a incertitudinii din jurul proiectului, scrie EFE.

Proiectul ”La Catedrale” este blocat, după cum a scris marţi La Gazzetta dello Sport: “Inter şi AC Milan, pregătite să-şi construiască noul sediu departe de casă (San Siro)”.

La începutul anului, specialişti din industria sportului estimau că noul stadion pe care vor evolua AC Milan şi Inter, numit “Catedrala”, va genera 100 milioane euro anual.

Marco Bellinazzo, scriitor, jurnalist şi specialist în industria sportului din Italia, declara că beneficiul economic al noii arene va fi cu mult peste ceea ce aducea celebrul San Siro, estimând venituri între 40 şi 100 de milioane euro pe an.

Conform jurnalistului, noul stadion va avea mai multe restaurante şi zone de lux, atrăgând astfel sponsori şi spectatori.

”De exemplu, faptul că pe San Siro nu puteau fi amplasate bucătării mari care să deservească restaurantele, închidea practic uşa unor afaceri importante care ar fi adus beneficii financiare. San Siro era fascinant datorită istoriei sale glorioase, dar nu permitea scoaterea maximului de beneficiu economic pentru cele două mari cluburi milaneze. San Siro este un stadion construit în anii 1930, deşi a fost refăcut de mai multe ori avea neajunsuri care nu-i permiteau să fie transformat într-un stadion de calitate. Zona sa de ospitalitate acoperă mai puţin de 5% din stadion. Într-un stadion de calitate, zona de ospitalitate trebuie să atingă 15% din capacitate”, arăta Bellinazzo.

“Un stadion generează venituri din vânzarea biletelor în general, dar foarte important este şi ceea ce se regăseşte în el, restaurante, magazine. Înainte de pandemie, Inter şi AC Milan câştigau în jur de 40 de milioane pe an de pe urma stadionului. “Catedrala” ar putea ajunge la 100 de milioane, mai mult decât dublu”, adăuga el.

Acesta menţiona că stadioanele din Anglia şi Germania aduc venituri triple cluburilor lor faţă de stadioanele din Italia care sunt “de generaţie veche”.

Un stadion nou va deveni noua casă a cluburilor AC Milan şi Internazionale Milano, care vor renunţa la legendara arenă Giuseppe Meazza (San Siro), care are 95 ani de existenţă, scria presa sportivă din Italia la finele anului trecut.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri