reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Istoria geamurilor PVC. De ce au devenit atat de populare? | 6pm.ro

Istoria geamurilor PVC. De ce au devenit atat de populare?

Publicat in September 28, 2018   ·   Fara comentarii

Aproape toate casele sunt dotate cu ferestre termopane, iar tamplaria este, cel mai adesea, realizata din PVC. Acest lucru nu este deloc intamplator. Conform celor de la reparatiitermopane-pvc.ro, tamplaria PVC are toate calitatile pentru a fi apreciata:

  • Este destul de ieftina si se obtine usor;
  • Este extrem de rezistenta, mult mai rezistenta decat cea realizata din clasicul lemn;
  • Este mai usoara decat lemnul;
  • Este dotata cu o garnitura etansare termopan care tine frigul departe pe timp de iarna si caldura pe timp de vara.
geamuri pvc

geamuri pvc

Care este istoria geamurilor PVC?

PVC este acronimul de la Policlorura de vinil, un material termoplastic cu structura amorfa. Exista doua forme de PVC: moale si tare. In principiu, cea mai raspandita forma este cea moale, deoarece se prelucreaza mai usor si este utilizata in multe aplicatii in constructii.

Ceea ce putini stiu este faptul ca PVC-ul a fost descoperit intamplator, in anul 1835. Chimistul francez Henri Victor Regnault a fost cel responsabil de descoperire, insa proprietatea substantei de a deveni plastica a fost descoperita abia in 1926.

Din 1960, PVC-ul a inceput sa fie utilizat la ferestre pentru proprietatile sale extrem de atractive si si chiar daca are multi critici pentru modul in care arata, a ajuns cea mai populara solutie de acoperire a suprafetelor vitrate.

Cand a devenit geamul termopan popular in Romania?

Sfarsitul anilor ’90 a insemnat inceputul nebuniei cu geamurile termopan, aceasta noua varianta de acoperire a golurilor din pereti aparand inclusiv in cantecele acelor momente. La inceput, gemurile de acest fel erau destul de costisitoare, putini permitandu-si sa le achizitioneze, insa exploatarea pe termen lung s-a dovedit foarte economica. Pe baza urmatoarelor avantaje, majoritatea romanilor au ajuns la concluzia ca este mai bine sa isi instaleze geamuri termopan:

  • Este nevoie de foarte putine piese reparatii termopane. In general, uzura apare destul de rar iar atunci cand apare, feroneria poate sa fie reparata fara a fi inlocuita. Este adevarat ca in cazul garniturilor este necesara o inlocuire care intervine o data la aproximativ doi ani.
  • Intretinerea este ieftina si usoara. Este suficienta curatarea de praf care intervine destul de rar.
  • Geamurile termopan genereaza economii substantiale de energie. In timp, acestea geamuri pot duce la economii substantiale de bani, in conditiile in care este nevoie de mult mai putine investitii in climatizare.

Astazi, exista zeci de centre de reparatii termopane in Bucuresti si alte cateva sute in tara. Este dovada clara ca popularitatea acestor geamuri a crescut extrem de mult. O alta dovada este faptul ca o simpla plimbare pe strazi dezvaluie prezenta tamplariei din PVC peste tot, chiar si acolo unde nu trebuie. Nu putine sunt cazurile in care aceste geamuri au fost instalate pe monumentele istorice si au generat o multime de nemultumiri. Nemultumirile nu au fost cauzate de ineficienta insa, ci strict din cauze estetice. Pana la urma, pentru o casa noua, geamul termopan poate sa fie si extrem de placut din punct de vedere estetic si functional si ieftin, asadar, are toate calitatile.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri