reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Inspectorii muncii au dat amenzi de peste 2,6 milioane de lei in luna martie | 6pm.ro

Inspectorii muncii au dat amenzi de peste 2,6 milioane de lei in luna martie

Publicat in March 27, 2014   ·   Fara comentarii

In perioada 10-14 martie 2014, inspectorii muncii au efectuat peste 3.200 de controale in toata tara, dintre care 3.055 au fost axate pe depistarea angajatorilor care folosesc forta de munca la negru. In urma controalelor, 219 persoane au fost depistate ca lucrau fara forme legale, 29 dintre acestia numai in judetul Constanta. Amenzile totale aplicate de catre inspectori au ajuns la suma de 2.119.700 de lei pentru toate neregulile intalnite, dintre care 1.350.000 de lei pentru munca la negru, in urma controlului fiind sanctionati 642 de angajatori.

santiuni angajatori

amenzi

Totodata, 67 de persoane au fost sanctionate contraventional deoarece stiau ca sunt angajate fara forme legale, dintre acestea 26 fiind din judetul Arad.

Tot in aceeasi perioada au fost efectuate si 2.107 controale in domeniul sanatatii si securitatii in munca, iar in urma acestora 1.476 de angajatori au fost sanctionati cu suma de 573.500 de lei. Din totalul celor supusi controlului, la 32 de angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor cu care se desfasura activitatea deoarece exista pericol de accidentare, iar la 2 angajatori s-a dispus incetarea activitatii pana la remedierea deficientelor. Dintre acestia, 25 de angajatori isi desfasoara activitatea in judetul Prahova.

Conform statisticii ANOFM (Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca), la sfarsitul anului 2013 in Romania erau inregistrati 430.000 de someri, dintre care peste 94.000 au varsta de sub 25 de ani si nu isi gasesc de locuri de munca deoarece nu au calificarea necesara pentru posturile libere.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri