reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Îngrijiri medicale eficiente în afara țării | 6pm.ro

Îngrijiri medicale eficiente în afara țării

Publicat in August 27, 2018   ·   Fara comentarii

În România, turismul medical atrage pacienți din Vestul Europei care preferă să se trateze la noi în lipsa unor asigurări medicale complete, dar și pe seama raportului calitate-preț care evaluat la calitatea vieții unui vest european este unul foarte profitabil. Românii însă, mai ales cei cu venituri peste medie, preferă să se trateze în țări precum Austria sau Turcia, grație notorietății căpătate de-a lungul timpului în ceea ce privește îngrijirea medicală eficientă în afara țării.

Potrivit directorului Asociației Române de Turism Medical, piața turismului medical românesc atrage în medie 15% din cifra de afaceri a companiilor care vând aceste tipuri de servicii. În Elveția spre exemplu, asigurările medicale standard nu acoperă și îngrijirile stomatologice. Astfel, un implant dentar poate ajunge la 2500 de euro, în timp ce în România, costul este de aproximativ 700 de euro în clinicile stomatologice private.

6pm

turism medical

Deși piața abundă de servicii medicale în România, tot mai mulți pacienți preferă îngrijiri medicale în afara țării, utilizând cardul european de sănătate sau susținând din reusurse proprii cheltuielile de sănătate în centre de excelență medicală ca cele din Germania, Turcia sau Austria.

Mediprice, primul portal de comparare a prețurilor pentru servicii medicale pregătește o nouă selecție de clinici private de top unde pacienții români pot merge să se trateze. Această oportunitate a ieșit la iveală întrucât turismul medical a avut o dezvoltare fulminantă la nivel european în ultimii ani și este o alternativă eficientă, completă și sigură de efectuare a unor investigații medicale și tratamente în afara țării, vizitând în același timp atracțiile turistice ale zonei.

Astfel, în cadrul platformei Mediprice, pacientul va putea alege, utilizând filtrele dorite (preț, medic practicant, distanță față de locație etc.), cea mai bună variantă în soluționarea unei probleme de sănătate.

Turcia si Austria – in topul preferintelor pentru turismul medical

Turcia a pus în aplicare un program guvernamental complex de promovare a turismului medical, investind masiv în imaginea țării și pe acest sector, nu numai pentru serviciile turistice ultra all inclusive. Conform statisticilor, în 2017 aproximativ 2000 de turiști români au preferat clinicile private turcești, fie pentru analize medicale de bază, fie pentru intervenții chirurgicale complexe. Legat de implicarea statului turc în turismul medical, acesta suportă 50% din valoare biletului de avion al pacientului în condițiile în care acesta alege renumita companie aeriană a statului turc.

Potrivit statisticilor, în anul 2017 numărul pacienților care au ales Austria ca destinație de turism medical s-a dublat. Afecțiunile pe care românii doresc să le trateze reprezintă boli ale secolului XXI, făcând parte din sfera oncologică, de infertilitate sau intervenții chirurgicale complexe. La nivel de business, România este încadrată de către Austria ca unul din cei 15 parteneri economici importanți, turismul medical generând 12% din totalul investițiilor străine în Austria. Viena dispune de numeroase centre de medicină și este recunoscut ca unul din orașele în care calitatea vieții este superioară. Mai mult de 25% din pacienții clinicilor private din Austria sunt pacienți români.

Care sunt motivele pentru care românii aleg îngrijiri medicale în afara țării?
• Beneficiază de cele mai noi tehnologii
• Echipamente medicale de ultimă generație
• Experiența dovedită a medicilor practicanți
• Acces la cele mai noi metode de analize de laborator și de diagnosticare
• Personal medical cu abilități de comunicare atât în limba română cât și engleză
• Igienă și condiții de acomodare similare cu cele din hoteluri de 4* și 5*
• Îngrijiri medicale focusate pe pacient mai ales post-operator prin îngrijitori medicali specializați

În concluzie, turismul medical înseamnă pentru români soluționarea rapidă a unei probleme medicale. Mediprice pregătește o gamă vastă de servicii medicale în afara țării pentru a facilita accesul către acestea în cel mai scurt timp românilor de pretutindeni.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri