A inceput campania de strangere a semnaturilor pentru protectia minoritatilor din UE

Publicat in May 20, 2017   ·   Fara comentarii

Sambata seara, peste 200 de participanti la congresul FUEN  au inceput, la castelul Banffy, din Bontida, judetul Cluj, o campanie de strangere a unui milion de semnaturi care urmareste modificarea semnaturilor legislatiei UE cu privire la protectia minoritatilor, a transmis un corespondent Mediafax.

Kelemen Hunor

Participantii s-au strans incetul cu incetul in curtea Castelului Banffy, unde, in cadrul unei ceremonii oficiale, au primit markere cu ajutorul carora au semnat in mod simbolic pe un panou ce infatiseaza harta Europei in dreptul statului din care provin. Colectarea semnaturilor, care trebuie sa ajunga la un milion va incepe in urmatoarea perioada, acest eveniment desfasurandu-se si online.

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, unul din initiatorii Minority SafePack, a dat delcaratii vineri in cadrul ceremoniei de lansare a campaniei de strangere a semnaturilor pentru Cetateneasca Minority SafePack. Kelemen Hunor a declarat faptul ca, cei 60 de milioane de oameni din Europa care apartin minoritatilor merita mult mai mult decat au acum.

Iata ce a declarat Kelemen Hunor:  Am progresat, am inceput pas cu pas şi cred ca ceea ce am planuit vom fi gata sa indeplinim şi sa strangem cele un milion de semnaturi, pentru ca suntem in stare sa le obtinem. Credem cu tarie ca avem dreptate, ca 60 de milioane de oameni din Europa apartinand minoritatilor merita mai mult decat au acum si cred ca ceea ce facem este bine, nu vrem sa luam nimic de la nimeni, ci sa adaugam. Avem nevoie de puterea solidaritatii si credem ca minoritatile pot arata solidaritate. Organizarea pentru colectarea unui milion de semnaturi este o provocare si va trebui sa gasim parteneri care sa ne ajute in aceasta campanie, trebuie sa convingem opinia publica si sa explicam intentiile noastre, sa ii combatem pe cei care cred ca Minority SafePack este o amenintare la adresa majoritatii. Vrem dialog, vrem sa folosim argumente.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Politica
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro