Incepand cu 20 septembrie aplicatia Inspectorul Padurii este disponibila si pentru iPhone

Publicat in October 17, 2016   ·   Fara comentarii

Conform anuntului facut de catre Ministerul Mediului Apelor si Padurilor, MMAP, pe propria pagina de Facebook utilizatorii de iPhone pot descarca aplicatie Inspectorul Padurii gratuit direct de pe Google Play.

Este prima versiune a aplicatiei Inspectorul Padurii pentru telefoanele care utilizeaza ca sistem de operare IOS lansata de Romania.

inspectorul-padurii

Inspectorul Padurii

In urma analizei datelor oficiale, aplicatia a inregistrat 32.000 de descarcari realizate de catre utilizatorii de smartphone in primele 10 zile de la lansarea care a avut loc in luna iulie. Totodata au fost inregistrate peste 500.000 de interogari in baza de date SUMAL cu privire la urmarirea trasabilitatii lemnului.

Statisticile au dezvaluit ca dupa prima luna de testare a acestei aplicatii s-a realizat o crestere cu 300% a raportarii transporturilor suspecte de lemn.

In data de 19 iulie 2016 Ministerul Mediului a lansat aplicatia Inspectorul Padurii, dedicata cetatenilor care vor sa reclame transporturile ilicite de lemn, aplicatie poate fi descarcata de catre orice utilizator care detine un smartphone.

Aplicatia este usor de folosit, utilizatorul va introduce numarul masinii care transporta materie lemnoasa, in cateva secunde aplicatia va efectua o verificare in sistemul SUMAL si va raspunde in mod automat cu una dintre cele doua variante standard si anume: prima varianta, transportul are cod valid ceea ce inseamna ca este legal si a doua varianta transportul nu are cod valid, transportul este posibil sa fie ilegal. In cazul cele de-a doua variante utilizatorul va apela numarul de urgenta 112 pentru a reclama transportul in cauza, astfel efectuandu-se interventia institutiilor de control.

Salvează

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro